Finland

Britannia | Britannia saattaa sittenkin panna sotilaita säili­öautojen rattiin, kuljetusministeri kehottaa välttämään vesipullojen täyttämistä polttoaineella

Pelot polttoaineen loppumisesta ovat johtaneet paniikkiostamiseen ja monet maan bensa-asemista on imetty tyhjiin.

Polttoainekriisin keskellä kärvistelevän Britannian kuljetusministeri kehottaa kansalaisia välttämään vanhojen vesipullojen täyttämistä polttoaineella, kertoo uutistoimisto Reuters.

Monessa Britannian suuressa kaupungissa polttoaine on loppunut huoltoasemilta, kun ihmiset ovat hamstranneet polttoainetta.

”Mitä nopeammin palaamme normaaleihin ostotapoihimme, sitä pikemmin tämä saadaan ratkaistua – ja vetoan yleisöön, että he tekisivät sen. Erityisesti, ei enää vesipulloja bensa-asemille. Se on vaarallista eikä auta yhtään”, sanoi kuljetusministeri Grant Shapps Reutersin mukaan.

Britannia on pannut rajallisen määrän armeijan säiliöautonkuljettajia valmiuteen, jotta heitä voidaan tarvittaessa käyttää polttoaineen kuljettajina, Reuters kertoi.

Polttoainekuljetuksia on haitannut pula ammattikuljettajista. Tämä puolestaan on osin seurausta muun muassa maan EU-erosta ja koronaviruspandemiasta.

Polttoainekauppiaita edustavan PRA:n (Petrol Retailers Association) johtaja Brian Madderson kertoi BBC:n Radio 4 Today -ohjelmalle, että ihmiset ostavat vieläkin polttoainetta paniikissa.

”Heti kun säiliöauto saapuu huoltoasemalle, ihmiset neuvovat toisiaan sosiaalisessa mediassa, että se on saapunut ja sitten sen on kuin kärpäsiä tunkiolla Kaikki kerääntyvät sinne ja – – muutaman tunnin kuluttua kaikki on mennyt”, Madderson sanoi The Guardianin mukaan.

PRA ei kuitenkaan Maddersonin mukaan halua asettaa ostorajoituksia polttoaineelle, sillä huolena ovat mahdolliset yhteenotot asiakkaiden ja huoltamoiden henkilökunnan välillä.

”Se olisi hyökkäävää. Emme halua asettaa työntekijöitä riskitilanteisiin, joissa he joutuisivat kohtaamaan asiakkaitaan, joten ajatuksella [ostorajoituksen asettamisella] on joitain hyviä puolia, mutta myös paljon huonoja puolia.”

Aiemmin maan ympäristöministeri kertoi, ettei sotilaita oltu kaavailtu laitettavan polttoaineita kuljettavien säiliöautojen rattiin.

Nyt rajoitettu määrä asevoimien kuskeja on kuitenkin määrätty valmiuteen, jotta heidät voidaan tarvittaessa lähettää avustamaan polttoainetoimituksissa.

Asevoimien edustajia käytettäisiin pääministeri Boris Johnsonin tiedottajien mukaan lyhyellä aikavälillä toimittamaan polttoainetta, The Guardian kertoo.

Elinkeino- ja teollisuusministeri Kwasi Kwartengin mukaan asevoimien kuljettajien asettaminen valmiuteen on järkevä varatoimi, vaikka polttoaineteollisuus odottaa kysynnän palaavan pian normaalille tasolle.

”Tarvittaessa asevoimien henkilökunnan käyttöönotto tarjoaa toimitusketjulle lisä­kapasiteettia väliaikaisena toimena, jolla voidaan helpottaa polttoaineen paikallisten kysyntäpiikkien aiheuttamaa painetta.”

Parlamentin puolustusasioiden komitean puheenjohtaja Tobias Ellwood vaati The Guardianin mukaan tiistaina sotaväkeä kaduille, tai ainakin kuljetusautojen ratteihin.

”Kansa haluaa nähdä, että hallitus on asian päällä ja että sillä on selkeä poikkihallinnollinen suunnitelma.”

”Uskon, että armeijaa ei pelkästään pitäisi asettaa valmiustilaan vaan myös tosiasiallisesta mobilisoida, jotta ihmiset näkevät sitä käytettävän. Tämä helpottaa polttoainepulaa koskevia paineita, tuo takaisin kansan luottamuksen ja kaiken lisäksi viestittää selkeästä strategiasta, jolla helpotetaan kroonista kuljettajapulaa”, Ellwood sanoi.

Maan oppositiota edustavan työväenpuolueen puheenjohtaja Keir Starmer syytti hallitusta siitä, että se oli sallinut tilanteen muuttua näinkin huonoksi eri tahojen varoituksista huolimatta.

”Boris Johnsonin epäonnistuminen sekä tilanteeseen varautumisessa että suunnitelmien luomisessa tulee iskemään koko maan tasolla”, Starmer sanoi The Guardianin mukaan.

”Tämä on johtamisen katastrofaalinen epäonnistuminen ja näyttää, että meiltä on loppumassa polttoaine, minkä lisäksi pääministeri väläyttää armeijan tuomista mukaan tähän tilanteeseen. Tämä on hallituksen itsensä kehittämä kriisi”, kritisoi puolestaan työväenpuolueen Nick Thomas-Symonds.

Myös liberaalidemokraattien johtaja Ed Davey kritisoi maan johtoa. Hänen mukaansa hallituksen olisi pitänyt asettaa asevoimia valmiuteen jo aiemmin, kuten hän itse teki vuonna 2012, jolloin polttoaineen riittävyydestä oli myös huolta.

Polttoaineen tarjoajat, mukaan lukien Shell, BP ja Esso ovat vakuuttaneet Britannian öljyn­jalostamoilla olevan runsaasti polttoainetta. Yhtiöiden mukaan kysynnän odotetaan palaavan tavalliselle tasolle lähipäivinä.

”Kehottaisimme kaikkia ostamaan polttoainetta aivan kuten he normaalistikin tekisivät”, yhtiöt kirjoittivat yhteisessä lausunnossaan.

Polttoaineen pumppuhinnat ovat nousseet ennätyskorkealle Britanniassa. Keskihinta bensiinilitralle on nyt 136,6 penniä, mikä on korkein hintataso sitten vuoden 2013 syyskuun.

Bensa-asemille on kerääntynyt kuitenkin jonoja, eikä autoilijoiden turhautuneisuus näytä helpottavan.

PRA varoitti sunnuntaina, että lähes puolet Britannian 8 000 bensa-asemasta on tyhjentynyt. PRA syytti tapahtuneesta paniikkiostamista.

Britannian suurimman julkisen sektorin ammattiliiton Unisonin mukaan avain­asemassa oleville työntekijöille kuten lääkäreille, hoitajille, opettajille ja poliiseille tulisi antaa etuajo-oikeus polttoaine­hankinnoissa sen sijaan, että he jonottavat muiden tavoin.

”Emme voi odotella bensiiniä tai dieseliä jonoissa kahta tai kolmea tuntia, kun meillä on potilaita tavattavana”, sanoi lääkäreiden ammattiliiton British Medical Associationin David Wrigley Times Radion haastattelussa.

Sairaanhoitajien ammattiliitto Royal College of Nursingin Englannin-johtaja Patricia Marquis on huomauttanut, ettei maan terveydenhuoltojärjestelmällä ole varaa menettää enää työntekijöitä.

Terveydenhuollon toimijat ovatkin kertoneet, että osalla terveydenhuolto­henkilökunnasta on ollut vaikeuksia päästä polttoaine­tilanteen vuoksi töihin. Koulut ovat puolestaan varoittaneet, että etäopetusta voidaan joutua jatkamaan, jos opettajat eivät pääse työpaikoilleen.

Vastaavia vaatimuksia etuajo-oikeudesta polttoaine­pumpuille on esitetty poliiseille ja muille niin kutsuttua etulinjan työtä tekeville.

Metro-lehti kertoo polttoaineongelmien johtaneen toisaalta julkisen liikenteen käytön lisääntymiseen Britanniassa.

Britannian hallitus yrittää ratkoa kuljettajapulaa muun muassa myöntämällä 10 500 tilapäistä työviisumia ammattikuljettajille ja siipikarjan parissa työskenteleville. Tilapäiset viisumit ovat voimassa lokakuusta joulukuun loppupuolelle.

Viisumien myöntäminen ei kuitenkaan ole saanut kovinkaan lämmintä vastaanottoa EU:ssa toimivilta kuljettajilta. Esimerkiksi Hollannin ammattiliittojen kattojärjestön johtohahmo Edwin Ateman mukaan kuljettajat tarvitsevat enemmän kuin lyhytaikaisen viisumin ja tilinauhan.

”Ne EU-työntekijät, joiden kanssa me keskustelemme, eivät ole menossa Britanniaan tilapäisellä ja lyhytkestoisella viisumilla auttamaan maata pääsemään pois itseaiheutetusta paskasta”, Ateman sanoi BBC:n Radio 4 -ohjelmassa maanantaina.

Ministeri Kwarteng on puolestaan aiemmin ilmoittanut jäädyttäneensä öljyteollisuuden kilpailulakeja, jotta yhtiöt voivat jakaa tietoa toistensa kanssa sekä tehdä yhteistyötä häiriöiden minimoimiseksi.

Football news:

Do you remember what hell the fans made at the Euro finals? For this, England will play without spectators
Gary Lineker: I don't understand why Lacazette doesn't play anymore. Probably there must be a reason, but I don't see it
Infantino about the World Cup every 2 years: The pros are obvious. When it was decided to hold it once every 4 years, there were 40 teams, and now 211
Arteta on 2-2 with Crystal Palace: Arsenal dominated at the beginning, but lost control of the game
Ben Foster: Being a goalkeeper, you think: Lord, don't let Salah get through. He is one of the best players in the world at the moment
Neville about Manchester United: Ask Sulscher in a personal conversation if he would like to return last year's squad, and he will say yes
Pique organized the Balloon World Cup. It's simple: you can't drop 🎈 on the floor. Although who said just?!