Finland

Carlos Sainz, Sébastien Ogier ja muut rallimestarit muistelevat Hannu Mikkolaa – ”Todellinen herrasmies, todellinen mestari”

Rallikuljettaja Hannu Mikkolan poismeno koskettaa rallimaailmaa.

Rallilegenda Hannu Mikkola on kuollut 78 vuoden iässä. Mikkolan poika vahvisti suru-uutisen sosiaalisessa mediassa varhain lauantaiaamuna.

– Menetimme isäni Hannun syöpään tänä viikonloppuna. Useimmat tunsivat hänet rallisuuruutena, mutta minulle hän oli isä ja uskomaton sellainen: aina tukena, rakastava ja aito. Hän oli myös rakastettu isoisä kahdelle pojalleni. Lepää rauhassa, isä, Vesa Mikkola kirjoittaa Twitter-tilillään.

Useat tunnetut ralliammattilaiset ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa surunvalittelunsa Mikkolan poismenon johdosta.

Mikkolan entinen kilpakumppani, kartanlukija Fred Gallagher kirjoittaa suru-uutisesta Facebookissa. Gallagher toimi urallaan muun muassa Juha Kankkusen ja Henri Toivosen kartanlukijana.

– Hannu Mikkola jätti meidät, yksi kaikkien aikojen mahtavimmista kuljettajista. Tony, Henri, Juha ja minä kävimme hienoja mittelöitä hänen kanssaan. Lepää rauhassa.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz muistelee Mikkolaa Twitterissä.

– Erittäin surullinen päivä ralliperheelle! Yksi kaikkien aikojen parhaista kuljettajista on kuollut, Hannu Mikkola. Surunvalitteluni hänen perheelleen ja ystävilleen. Lepää rauhassa, Sainz kirjoittaa Twitterissä.

Myös ranskalainen ralliautoilun moninkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier esittää surunvalittelunsa Twitterissä.

– Surullinen päivä lajillemme, koska yksi legendoistamme jätti meidät. Hannu Mikkola voitti rallin maailmanmestaruuden samana vuonna jona synnyin, ja vaikka minulla ei ollut koskaan kunniaa tavata häntä, olen surullinen hänen poismenostaan. Hänet muistetaan yhtenä suurista. Ajatukseni ovat hänen perheensä ja ystäviensä luona. Lepää rauhassa.

Petter Solberg, norjalainen rallin maailmanmestari vuodelta 2003 kuvailee edesmennyttä suomalaiskuljettajaa legendaksi.

– Todella surullista kuulla uutiset Hannu Mikkolasta – hän oli legenda, todellinen herrasmies, todellinen mestari ja hieno isä hienoille lapsille. Lähetän osanottoni hänen perheelleen ja ystävilleen.

Hannu Mikkola voitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 1983. MM-hopeaa hän sai vuosina 1979, 1980 ja 1984 sekä pronssia vuosina 1981 ja 1982.

Jyväskylän rallin hän voitti ennätykselliset seitsemän kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1968 ja viimeisen kerran vuonna 1983.

Mikkola ajoi MM-sarjassa useilla merkeillä, mutta kenties parhaiten hänet muistetaan Audilta, jonka kuljettajana hän oli mullistamassa koko rallimaailmaa legendaarisella, nelivetoisella Quattrolla 1980-luvun alussa.

Viimeisen MM-rallinsa Mikkola ajoi Jyväskylässä 1993 ollessaan 51-vuotias.

Football news:

Barcelona does not withdraw from the Super League: That would be a historic mistake. We need a deep analysis
Brad Friedel: Football is a religion in England, and the American owners do not fully understand this
Florentino Perez: Without the Super League, the transfers of Mbappe and Holand are impossible. And not just for Real Madrid
The owner of Bordeaux has stated that he no longer wants to finance the club
The submarine can change the regulations. Clubs want to be excluded from the tournament for a new attempt to create a Super League
Germany and Brazil will play in the same group at the Olympic football tournament
Everton captain on Super League: I'm glad that this nonsense was canceled after the outrage of people. The big six players are not to blame