Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

CNN: Kiinasta löytynyt uusi virus saattaa olla vain ”jäävuoren huippu”

Kiinassa viime viikolla havaittu zoonoottinen virus saattaa tutkijoiden mukaan olla vain pintaraapaisu taudeista, jotka jatkossa voisivat tarttua eläimistä ihmisiin.

Asiasta uutisoi CNN.

Kyseinen Langya henipavirus (LayV) on peräisin päästäisistä, mutta saattaa paikoin tarttua ihmiseen myös koirista tai vuohista.

– Olemme aliarvioineet valtavasti näiden zoonoositapausten määrää maailmassa, sanoo Hongkongin yliopiston kansanterveyslaitoksen professori Leo Poon amerikkalaismedialle.

– Tämä Langya-virus saattaa olla vain jäävuoren huippu, hän kertoo.

Tähän mennessä Langya-viruksen tiedetään tarttuneen Kiinassa ainakin 35 ihmiseen. Suuri osa tartunnan saaneista ovat olleet maanviljelijöitä, farmin pitäjiä tai tehdastyöläisiä.

Vielä on epäselvää, voiko virus tarttua myös ihmisestä toiseen. Suuria tautikeskittymiä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole olemassa.

Langya-virus tarttuu ihmisiin pääasiassa päästäisistä. Soumyabrata Roy/Pacific Press/Shutterstock

Toistaiseksi Langyasta ei siis odoteta seuraavaa maailmanlaajuista pandemiaa.

Tutkijat kuitenkin kertovat löydöksen korostavan, kuinka helposti virukset voivat tilaisuuden tullen kulkeutua eläimistä ihmisiin.

Kiinassa ilmiön tutkiminen vaatiikin nyt asiantuntijoiden mukaan aivan erityistä huomiota.

– Avoin ja kansainvälinen yhteistyö on ehdottoman tärkeää, jotta voimme vähentää uuden terveyskriisin syntymistä, toteaa singaporelaisen Duke-yliopiston lääketieteen professori Linfa Wang lehdelle.