Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Dokumentit ovat omaa aktivisimiani" – Iiläislähtöinen Essi Haukkamaa perusti 11 vuotta sitten elokuvatuotantoyhtiön Australiaan, nyt hän tekee dokumenttia omalaatuisesta oululaisesta ilmiöstä

Maanantaina Oulussa näytetään Essi Haukkamaan tuottama Kansanvalta-dokumentti, jossa pohditaan, millaista on elää rodullistettuna ihmisenä Suomessa. Esitykseen liittyy myös vaikuttamistyöpaja.

Kansanvalta-dokumentin päähenkilö on helsinkiläinen aktivisti ja lavarunoilija Laura Eklund Nhaga.

Kansanvalta-dokumentin päähenkilö on helsinkiläinen aktivisti ja lavarunoilija Laura Eklund Nhaga.

Kuva: Hannu Käki

Halu tehdä maailmasta parempi paikka on motivoinut elokuvien parissa työskentelevän Essi Haukkamaan tekemisiä jo alusta saakka. Elokuvista hän innostui jo 1980-luvun Iissä, jossa hän teki ensimmäiset lyhytelokuvansa teini-iässä veljiensä Jussin ja Laurin kanssa.

Sittemmin elämä on kuljettanut Australiaan, josta käsin hän pyörittää omaa dokumentteihin ja draamaan keskittynyttä Greenlit Productions -tuotantoyhtiötään. Yhtiö toimii myös Yhdysvalloissa ja Suomessa. Suomessa toiminnasta vastaa pitkäaikainen yhtiökumppani ja tuottaja Merja Ritola. Vuosittain yhtiö tuottaa kolmesta neljään elokuvaa, joista osa on kansainvälisiä yhteistuotantoja.