Finland

Eduskunta | Karjalainen: Puhemies Vehviläinen ei usko, että ravintola­laki ehtii voimaan ensi maanantaiksi

”Hallituksen suunnittelema aikataulu vaikutti alun perinkin liian tiukalta.”

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen poistui Säätytalosta Helsingissä 25. helmikuuta 2021.­

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk) ei usko, että ravintoloiden aukioloa rajoittava laki ehtii voimaan ensi maanantaiksi, kertoo Karjalainen.

Hallituksen suunnittelema aikataulu koronaviruksen torjumiseen tarkoitettujen lakien käsittelyyn vaikutti Vehviläisen mukaan alun perinkin liian tiukalta.

Vehviläisen mukaan hallituksen julki kertoma lain voimaantulo 8. maaliskuuta näytti jo viime viikolla epärealistiselta, kun esitystä ei annettu eduskunnalle saman tien, vaan vasta maanantaina.

”Käsitykseni mukaan laki ei voi olla voimassa maanantaina 8. maaliskuuta”, Vehviläinen kirjoitti sähköpostiviestissään Karjalaiselle.

Keskustelu lakiesityksen aikataulusta nousi julkisuuteen, kun HS kertoi Vehviläisen ja eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan hallitukselle maanantaina lähettämästä kirjeestä.

Kirjeessä Vehviläinen ja Paavola arvostelivat hallitusta siitä, että se on kiirehtinyt eduskuntaa koronaviruksen torjumiseen tarkoitettujen lakien valmistelussa. Hallitusta muistutettiin siitä, että se ei voi asettaa eduskunnalle aikatauluja lakien käsittelyyn.

Lue myös: Kommentti: Eduskunnan puhemies moitti kova­sanaisesti pääministeri Sanna Marinia – mutta mikä oli kirjeen todellinen motiivi?

Myöhemmin tiistaina HS kertoi, että pääministeri Sanna Marin (sd) oli jo maanantai-iltana vastannut arvosteluun omalla kirjeellään. Marin kiistää yrityksen asettaa eduskunnalle aikatauluja.

Marinin vastauksen mukaan hallitus on tehnyt omaa aikatauluarviotaan lakien käsittelystä sen tiedon perusteella, mitä eduskunnasta on annettu.

Football news:

Michel Salgado: Ronaldo is the greatest player. This fat guy was better than Messi and Ronaldinho
Neymar on Bayern's possession: You can flirt with a girl all night, but another guy will come and conquer her in five minutes
Tuchel insulted the coach of Porto Conceicau after the Champions League match
The main myth about Holand's father: Roy Keane ended his career by flying into his knee. This is not true, although many things have come together
Juve decided to sell Rabiot and Ramsey. The club wants to sign Chalhanoglu and Locatelli
Neymar on the celebration before Kimmich: I didn't try to provoke him. It's fate. He said that Bayern are already in the semifinals
Neymar, Mbappe and Paredes are PSG's most important players against Bayern Munich. Pochettino took into account the mistakes of the first match