Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Eivätkö rahat enää riitäkään? Prisman mainoksista katosi tuttu pätkä vaivihkaa – näin yhtiö selittää

”Paa-pa-paa, paa, paa-pa-paa. Paa-pa-paa, paa, paa-pa-paa”, laulu on monille suomalaisille tuttu. Kyseessä ei ole nyt Benny Törnroosin kappaleesta Käy Muumilaaksoon, vaan Kirkan vuoden 1972 kappaleesta Kaikkea on.

2000-luvulla biisi on tullut enemmän tunnetuksi Prisman mainos-jinglenä. Kirka laulaa kappaleen mukaisesti ”kaikkea on, ja rahani riittää”. Paitsi, ettei enää laula. Uusista mainoksista on leikattu pois kohta ”rahani riittää”.

Laulu ”feidaa”, eli liukuu pois, juuri ennen kuin lyriikoissa puhutaan rahasta. Asiasta on noussut keskustelu muun muassa sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Kommentoijat irvailevat, että taustalla on hintojen nousu.

Prisma on julkaissut mainoksen lyhennetyllä laululla ainakin kesällä 2022.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho kommentoi asiaa Iltalehdelle lyhyesti sähköpostitse. Hän sanoo, että Prisma viestii hypermarketina liikeidean kautta olevansa ”hyvä, mutta halpa”.

– Markkinoissa käytämme viestejä ”yhtä halpa kuin halvin” sekä ”kaikkea on”.

Päällysaho huomauttaa, että Prismalla on useita versioita mainoksista, joissa Kirkan ”Kaikkea on” kuuluu taustalla.

– Emme ole näitä muuttaneet, mutta mitä lähempänä olemme esimerkiksi joulua, korostuvat mainonnassa viestit lahjasesongin tuotteista, jolloin jingle on lyhyempi.

Päällysaho ei vastaa, kun Iltalehti kysyy, millainen merkitys nousseella inflaatiolla sekä ruoan ja energian nousseilla hinnoilla on ollut päätökseen. Hän vetoaa kaupalliseen kalenteriin.

– Jo aiemmin on ollut käytössä lyhyet ja pidemmät versiot. Tässä ei ole muutosta aiempana, vaan joulusesongissa toistojen määrä on suurempi, koska tuotteet ja hinnat ovat keskeisessä roolissa.