Finland

Eläimet | Vastasyntyneen sarvikuonon huterat ensiaskeleet tallentuivat valvontakameran videolle eläintarhassa Australiassa

Kyseinen, äärimmäisen uhanalaisen sarvikuonolajin, naaras on synnyttänyt eläintarhassa aiemmin jo kolme poikasta onnistuneesti.

Sukupuuton partaalla olevan sarvikuonolajin poikanen syntyi onnistuneesti 24. helmikuuta eläintarhassa Australiassa. Oheinen video näyttää naaraspoikasen haparoivat ensiaskeleet. Uusi tulokas on äärimmäisen uhanalaisiin lajeihin lukeutuva pensassarvikuono. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Dubbon kaupungissa Australiassa sijaitseva Taronga Western Plainsin eläintarha aloitti sarvikuonojen suojelutyön 1990-luvulla. Viimeisen kuuden vuoden aikana eläintarhassa on syntynyt neljä sarvikuonon poikasta.

Nyt syntyneen poikasen emä on 18-vuotias ja nimetty Bakhitaksi. Tämä oli emän neljäs onnistunut synnytys. Tätä aiemmin eläintarhaan ei ole syntynyt naaraspuolisia sarvikuonoja. Poikasen isä, Kwanzaa, kuoli viime vuoden puolella.

Sarvikuonot ovat yksi kauimmin maapallolla eläneistä, edelleen olemassa olevista nisäkkäistä. Luonnossa niitä elää Afrikassa ja Aasiassa.

Sarvikuonolajeja on kuollut sukupuuttoon aivan lähiaikoina. Esimerkiksi viimeinen tunnettu zairenleveähuulisarvikuonouros kuoli vuonna 2018. Jäljellä tiedetään olevan vain kaksi naarasta.

Suojelutyön ansiosta joitakin lajeja on saatu pelastettua välittömän sukupuuton uhalta, mutta useiden sarvikuonolajien lähitulevaisuus näyttää synkältä. Esimerkiksi sumatransarvikuonoja arvioidaan olevan alle 100 yksilöä ja pensassarvikuonoja hieman yli 5 000, kertoo WWF Suomi.

Aikuisen sarvikuonon suuri koko ja paksu nahka suojaavat niitä petoeläimiltä. Sarvikuonojen elämän jatkumisen ainoa uhka on ihminen.

Football news:

Leeds scored 2 goals and scored 2 goals. Man City have 29 shots and 1 goal
Guardiola on the defeat to Leeds: Man City played a very good match. We played solidly, although we made mistakes on the counterattack
Marcelo Bielsa: A City win would be a fair result. It was not me who beat Guardiola, but the players
Man City have 11 points left in 6 matches to become champions of England
Man City lost for the first time in 6 matches. The team was in the majority for the entire 2nd half
Schuster on his favorite clasico: My first one is that we beat Real Madrid. Then I enjoyed playing in the clasico for Madrid
Klopp on Mane: His statistics are not great at the moment, and he is aware of that. I don't care about the situation