Finland

Eläintarhat | Uhanalaisten amurin­leopardien tuki­tapahtumaa Kissojen yötä ei juhlita tänä vuonna – Korkeasaari järjestää syyskuun iltoina kuusi Kissojen iltaa

Korkeasaaren eläintarha järjestää tänä vuonna perinteeksi muodostuneen Kissojen Yön sijaan kuusi Kissojen Iltaa. Iltojen tuotoilla kerätään varoja uhanalaisten amurinleopardien ja amurintiikerien suojeluun niiden elinalueilla Venäjän Kaukoidässä.

Kissojen Iltoja vietetään syyskuun kolmena ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina, jolloin eläintarha on poikkeuksellisesti auki iltakymmeneen.

Tapahtumien tavoitteena on kerätä vähintään 30 000 euroa. Summalla turvattaisiin Amurin alueen harvinaisten kissapetojen suojeluprojektien jatkuminen myös ensi vuonna.

Amurinleopardeja on luonnossa vain noin sata yksilöä, ja runsaslukuisempia amurintiikereitäkin uhkaa salametsästys.

Suojelutyötä koordinoi WildCats Conservation Alliance, jonka merkittävin tukija Korkeasaari on.

Kissojen Yöstä tuttua musiikkiohjelmaa ei Kissojen Illoissa ole tapahtumien tiedotuksen perusteella tarkoitus järjestää. Sen sijaan kesän ajan suljettuna olleita tarhapolkuja avataan mahdollisuuksien mukaan.

Yleisö pääsee myös katsomaan eläinten ruokintaa ja seuraamaan oppaiden tietoiskuja sekä asiantuntija­haastatteluja. Paikan päällä on mahdollista osallistua myös kissapetojen virikkeiden askarteluun. Lisäksi ilta-ajoille on luvattu valotaidetta.

Koronavirustilanteen vuoksi Kissojen Iltojen yleisökapasiteetti rajataan puoleen aikaisempien vuosien Kissojen Öistä. Eläintarhan sisätilat on toistaiseksi pidetty suljettuina.

Football news:

Juventus highly rates Raul Jimenez. He's like Pirlo and Partici
Juventus are seriously Interested in Atletico midfielder Thomas
Champions League format for Atletico: Simeone's team is still an underdog, but now they have the best chance
Atletico claims the goalkeeper of the national team of Serbia and Eibar Dmitrovic, compensation – 20 million euros
The FA Cup will be held without replays in the 2020/21 season, and there will be one match in the 1/2 final of the League Cup
Ronaldo's entourage denied the option of moving to Barcelona. Cristiano is happy at Juventus
Matuidi moved to Inter Miami Beckham