New York

Kongressia repineet elvytyskeskustelut jatkuivat jälleen tiistaina. Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi kommentoi, että hän ei usko paketista valmista vielä tällä viikolla.

Republikaanit ja demokraatit keskustelevat tällä hetkellä siitä, kuinka paljon koronan vuoksi työttömäksi jääneille ihmisille maksetaan työttömyyskorvausta. Demokraatit ovat vaatineet entisen 600 dollaria viikossa -korvauksen jatkumista, kun republikaanit haluaisivat leikata korvausta.

Fedin raporttien mukaan monet ihmiset eivät ole palanneet töihin, kun korvaus on ollut suurempi kuin työstä saatu ansio.

Wells Fargon sijoitusjohtaja Darrell Cronk uskoo, että osapuolet pääsevät kuitenkin sopuun piakkoin työttömyyskorvauksen määrästä. Cronk kommentoi asiaa CNBC:llä pörssipäivän jälkeen.

”Suuri haaste tulee eteen vuonna 2021, kun tämän vuoden suuri elvytysohjelma lakkaa.”

Sijoittajat ovat olleet odottavalla kannalla kongressin päätösten suhteen. Tiistaina Dow Jones nousi 0,6 prosenttia, S&P 500 0,36 prosenttia ja Nasdaq 0,35 prosenttia.

Teknologiaosakkeista Apple kallistui 0,6 prosenttia ja Netflix 2,2 prosenttia. Sekä Facebook että Google olivat tiistaina laskussa.