Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Energia | Oulun Energia päätti sopimuksensa Teboilin kanssa

Öljyn osuus yhtiön energiantuotannossa on 1-2 prosenttia.

Oulun Energia kertoo löytäneensä uuden toimittajan kaikille tarvitsemilleen öljyjakeille. Kuva:  Mika Ranta / HS

Oulun Energia on lopettanut sopimuksensa venäläis­omisteisen Teboilin kanssa. Oulun Energia kertoo löytäneensä uuden toimittajan kaikille tarvitsemilleen öljyjakeille.

”Uudella toimittajalla on kyvykkyys toimittaa öljyä tarpeen mukaan välittömästi”, sanoo liiketoiminta­johtaja Pertti Vanhala tiedotteessa.

Oulun Energian mukaan yhtiö valmisteli kilpailutusta kevään aikana. Kilpailutus uudesta öljyn toimittajasta aloitettiin heti lomakauden päätyttyä.

Venäläisen hakkeen käytöstä Oulun Energia luopui maaliskuussa heti, kun korvaavan polttoaineen saatavuus oli ensin taattu. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Öljyn osuus Oulun Energian tuotannossa on 1–2 prosenttia. Öljyä käytetään kovilla pakkasilla, jolloin Toppilan ja Laanilan voimalaitosten tuottama lämpö ei riitä. Öljyä käytetään myös voimalaitosten käynnistys­polttoaineena huippulämpö­laitosten lisäksi.

Oulun Energia kertoo, että yhtiön pitkän tähtäimen tavoitteena on luopua öljyn käytöstä kokonaan. Huippulämpö­laitosten öljynkäyttöä korvataan tulevaisuudessa mahdollisesti sähkö- ja pellettikäyttöisillä vaihtoehdoilla tai bioöljyillä.

Yhtiön mukaan muutosten tekeminen vie kuitenkin vuosia.