Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ensimmäisen sukupolven iPhone-puhelimia kaupataan 45 000 eurolla

Yhdysvalloissa on laitettu myyntiin ensimmäisen sukupolven avaamaton iPhone-puhelin, jonka arvon uskotaan olevan nykyään noin 50 000 dollaria. Asiasta kertoo The Guardian.

Siinä missä tuotteen alkuperäinen hinta oli sen julkaisun aikaan 599 dollaria, on tuotteen nykyinen hintapyyntö siis yli 83-kertainen.

Euroissa pyyntihinta vastaa noin 45 000 euroa. Tärkeää kaupan kannalta kuitenkin on että myytävä puhelin on täysin käyttämätön ja avaamattomassa paketissa.

Vuonna 2007 julkaistun puhelimen varusteluihin kuuluu 2 megapikselin kamera sekä 8 Gt:n tallennustila.

– Kosketusnäytöllinen puhelin mahdollistaa Internet-yhteyden ja iPod:in käytön. Puhelin sisältää myös sisäänrakennetun 2 megapikselin digitaalikameran sekä videon toisto-ominaisuudet, raportoitiin uutuustuotteesta sen julkaisun aikaan.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen tammikuussa 2007. JOHN G. MABANGLO

Räjähdysmäinen arvonnousu

Huutokaupattavan puhelimen omistaja, yhdysvaltalainen Karen Green kertoo saaneensa puhelimen aikoinaan lahjaksi uuden työpaikkansa myötä.

Greenillä sattui kuitenkin tuolloin jo olemaan toimiva puhelin, eikä uusi iPhone sattumoisin ollut yhteensopiva hänen matkapuhelinverkkonsa kanssa. Puhelin päätyikin siis komeron perukoille vuosien ajaksi.

Vasta vuonna 2019 Green esiintyi puhelimensa kanssa televisio-ohjelmassa, jossa antiikkiarvioija Lori Verderame arvioi puhelimen arvon olevan noin 5 000 dollaria. Lokakuussa 2022 Green kuitenkin kuuli, että ensimmäisen sukupolven iPhone-puhelinta olikin myyty huutokaupassa lähes 40 000 dollarin hintaan.

Hän päätyi ottamaan yhteyttä huutokaupan toimittaneeseen yritykseen, LCG Auctionsiin. Arvioinnin jälkeen yrityksestä myönnettiin, että Karenilla todella oli hallussaan ainutlaatuinen esine.

Kannattaako vielä myydä?

LCG Auctions kommentoi medialle aiemman 40 000 euron myyntitapahtuman aiheuttaneen suoranaisen rynnistyksen vanhan elektroniikan omistajilta. Moni toivoo nyt omistavansa vastaavan arvonnousun kokeneen puhelimen.

– Olemme saaneet valtavasti yhteenottoja, mutta 99 prosentilla heistä ei ole ollut vastaavaa tuotetta, LCG Auctionsin perustaja Mark Montero kertoo.

Karenin puhelimelle huutokauppayritys on nyt asettanut hintapyynnön 50 000 dollarista ylöspäin. Ostotarjouksia on mahdollista jättää 19. helmikuuta asti.

Green itse kertoo uskovansa, että puhelimen arvo saattaa yhä nousta lähivuosina. Myyntipäätökseen hän on päätynyt lähinnä tukeakseen aloittelevaa kauneudenhoitoalan yritystään.

– Jos voisin pitää puhelinta itselläni vielä 10 vuotta, luultavasti tekisin niin, Green pohtii.

Huutokaupassa on toisinaan mahdollista tehdä hyvää tiliä. Steve Jobsin sandaalit huutokaupattiin viime syksynä yli 200 000 dollarilla. CNN