Erling Haaland sivussa – Manchester City rökitti Liverpoolin

Manchesterilaiset eivät antaneet Liverpoolille mahdollisuuksia edes ilman ykköshyökkääjäänsä.

Ilkay Gundogan (vas.) ja Kevin De Bruyne juhlivat Manchester Cityn kolmatta maalia. Kuva:  Paul Ellis / AFP

Manchester City osoitti Englannin Valioliigassa vakuuttavasti, mikä on tasoero sarjassa huipun ja ylemmän keskiryhmän välillä. Ilman loukkaantunutta Erling Haalandia pelannut City pieksi lauantaina kotikentällään Liverpoolin 4–1 (1–1).

Ensimmäisellä puoliajalla Mohamed Salah laukoi Liverpoolin johtomaalin ja Julian Alvarez nosti osumallaan Cityn tasoihin.

Neljännen peräkkäisen valioliigavoittonsa pelannut City otti Liverpoolilta luulot pois toisella puoliajalla. Kevin De Bruyne viimeisteli Riyad Mahrezin loistavasta syötöstä 2–1 jo toisen puoliajan avausminuutilla.

Kun Ilkay Gündogan laukoi seitsemän minuuttia myöhemmin Manchester Cityn kolmannen maalin, voittajasta ei enää ollut epäilystä.

Mainion ottelun pelannut Jack Grealish huipensi iltapäivänsä 74. minuutilla laukomalla Cityn 4–1-maalin.

City nousi sarjakakkosena viiden pisteen päähän Valioliigaa johtavasta Arsenalista. Arsenalilla on kuitenkin maaottelutauon jälkeen ohjelmassa vielä lauantaina kotiottelu Lontoossa Leedsiä vastaan.