Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

EU | EU:n valtiovarain­ministerit keskustelevat Suomen elpymis­suunnitelmasta, Annika Saarikon tiedotustilaisuus suorassa lähetyksessä kello 13

Suomen suunnitelma hyväksytään lähipäivinä. Sen jälkeen Suomi saa käyttöönsä elpymispakettinsa ensimmäisen erän, 271 miljoonaa euroa.

Outi Pyhäranta / HS

Euroopan unionin valtiovarainministerit keskustelevat tänään videoneuvottelussaan Suomen, Viron ja Romanian elpymis- ja palautumissuunnitelmista.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) kertoo tiedotustilaisuudessa kello 13 tarkemmin Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman EU-käsittelystä ja toimeenpanosta. HS näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

EU:n komissio käsitteli Suomen suunnitelman 4. lokakuuta ja antoi siitä myönteisen arvion.

Lue lisää: Suomen elpymispaketin ilmasto­suunnitelma saa kiitosta komissiosta: ”Yksi parhaista, joita olemme nähneet”

Nyt vuorossa ovat siis jäsenmaat, joilta odotetaan myös vihreää valoa suunnitelmalle.

Jäsenmaat tekevät suunnitelmasta täytäntöönpanopäätöksen, mikä tapahtuu kirjallisesti muutama päivä torstain kokouksen jälkeen. Päätösehdotus sisältää muun muassa välitavoitteet ja tavoitteet, joiden avulla seurataan Suomen suunnitelman toimeenpanoa.

Kun jäsenmaiden neuvosto on hyväksynyt Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman, Suomi saa käyttöönsä 13 prosenttia suunnitelman EU-rahoituksesta eli 271 miljoonaa euroa.

Suomen koko osuus EU:n elpymispaketista on 2,1 miljardia euroa. Suomen maksuosuus elpymis- ja palautumisvälineestä on 6,6 miljardia euroa.

Eduskunta on jo hyväksynyt kolmannen lisätalousarvion, joka linjaa rahoituksen käyttöä tänä vuonna. Ensi vuoden EU-rahoitus sisältyy hallituksen ensi vuoden budjettiesitykseen.

EU-maat sopivat 750 miljardin euron elpymis- ja palautumistukivälineestä kesällä 2020.