Evli arvioi markkinakommentissaan, että Aspon ”tuloskasvumahdollisuudet jatkuvat houkuttelevina vielä tästä eteenpäin.” Se ennustaa Aspolle ensi vuodeksi 42,4 miljoonan euron liikevoittoa, kun se tämän vuoden ennusteessa on 35,9 miljoonaa euroa.

”Toistamme 14 euron tavoitehintamme, ja suosituksemme on nyt osta”, Evli summaa näkemyksensä.

Aspon osake maksoi perjantaina iltapäivällä 10,70 euroa, joten Evlin mukaan osakkeeseen on ladattu yli 30 prosentin nousuvara.

Evli nosti suositustaan, joka aiemmin oli ”pidä”. Aspon uusi konsernitason pitkän aikavälin liikevoittotavoite on kahdeksan prosenttia aiemman kuuden prosentin asemesta.

Kasvua vauhdittavat yritysostot

Aspo kertoi keskiviikkona (1.12.), että korotetun liikevoittoprosenttitavoitteen tukena ovat Aspon liiketoimintojen kehitystoimet sekä muutokset liiketoimintaportfoliossa. Orgaanista kasvua vauhdittavat yritysostot.

Uudessa tavoitteessaan Aspo odottaa 5–10 prosentin vuosittaista liikevaihtokasvua. Evlin mukaan ”Aspon vuoden 2022 EV/EBIT on vain noin 11x luokkaa”.

”Näemme tämän sisältävän merkittävän epäorgaanisen komponentin etenkin Telkon osalta. Aspo tavoittelee edelleen yli 20 prosentin oman pääoman tuottoa ja alle 130 prosentin nettovelkaantumisastetta”, Evli muotoilee kommentissa.

Evli arvioi, ettei ESL:n ja Telkon kannattavuustavoitteiden nosto tullut suurena yllätyksenä, koska niiden suoritukset ovat viime aikoina olleet vahvoja.

ESL Shippingin uusi liikevoittotavoite on 14 prosenttia, kun se aiemmin oli 12 prosenttia.

”Merkittävämpää olikin 5–10 prosentin vuosikasvutavoitteen julkistaminen, sillä se kertoo etenkin sitoutumisesta Telkoon”, Evli päättelee.

Osingon uskotaan nousevan

Evli arvioi, että Aspo aikoo jatkaa Telkon pitkäjänteisenä omistajana ja antaa tukensa kemikaalitukkurin tuleville yritysostoille.

”Telko jatkaa orgaanista kasvuaan idässä, mutta aikoo tästä eteenpäin olla vielä aktiivisempi yritysostojen osalta lännessä.”

Leipurin -liiketoiminnan kannattavuustavoite pysyi ennallaan, ja viiden prosentin liikevoittomarginaaliin on vielä matkaa. Evli kuitenkin näkee, että myös Leipurin parantaa.

”Leipomotukkurilla on jo parhaillaan menossa tulosparannushanke ja kasvua pitäisi edelleen löytyä etenkin ruokateollisuudesta.”

Aspo viesti keskiviikkona, että sen tavoitteena on pyrkiä vuosittain kasvavaan osingonmaksuun. Evlin ennusteen mukaan Aspon osakekohtainen tulos ja osinko kasvavat vakaasti vuodet 2021–2023.

Evlin ennusteen mukaan Aspo maksaisi vuodelta 2021 0,40 euron, vuodelta 2022 0,45 euron ja vuodelta 2023 0,50 euron osingon.