Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ex-maailman­mestari vankilaan – sala­kuljetti ja myi huumeita

Kurtis ”Toyz” Lau on tuomittu neljäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan.

Kurtis ”Toyz” Lau on entinen League of Legends -ammattilainen ja valmentaja. Kuva:  Riot Games / LoL Esports

Suositun League of Legends -pelin vuoden 2012 maailmanmestari Kurtis ”Toyz” Lau on tuomittu neljäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan, uutisoi Yahoo News.

30-vuotias hongkongilainen Lau pidätettiin syksyllä 2021 Taiwanissa epäiltynä marihuanan hallussapidosta ja myyntiaikeista. Häneltä löydettiin eri paikoista yli 200 marihuanasätkää.

Lau myönsi oikeudessa syyllisyytensä. Hänet tuomittiin syylliseksi kuuteen rikoskohtaan: neljään onnistuneeseen huumeiden salakuljettamiseen ja kahteen yritykseen.

Pelaaja voi vielä valittaa tuomiostaan. Seitsemän muuta ihmistä sai lisäksi tuomion avunannosta.

Taiwanissa suhtaudutaan hyvin tiukasti huumeisiin. Marihuana on maassa niin sanottu kakkosluokan huume, johon liittyvistä rikoksista voidaan tuomita jopa 10 vuodeksi vankilaan.

Pelaajan asianajaja sanoi oikeudessa ettei pelaaja ollut tietoinen Taiwanin tiukasta huumelinjasta, koska tämä on Hongkongista. Tämä saattoi vaikuttaa tuomion pituuteen.

Lau muistetaan Taipei Assassins -joukkueesta, joka voitti supersuositun LoLin MM-kisat vuonna 2012. Pelaajauran jälkeen Lau on valmentanut ja toiminut sisällöntuottajana. Hänellä on eri somealustoilla satojatuhansia seuraajia.