Finland

F1-kisan rengasfiasko johti muutokseen Silverstonen radalla

Silverstonen radalle asennettiin uutta kanttikivetystä.

Viime sunnuntain Silverstonen F1-osakilpailun lopuksi nähtiin dramaattinen rengasfarssi, jota on selvitelty pitkin viikkoa.

Estääkseen vastaavanlaisen episodin ensi sunnuntain kilpailussa Silverstonen kisajärjestäjät kertoivat asentaneensa Kansainvälisen autoliiton FIA:n vaatimuksesta 23 metriä uutta kanttikivetystä Becketts-mutkan ulostuloon. Asiasta uutisoi muun muassa Motorsport.

Viime viikonloppuna useilla kuljettajilla oli vaikeuksia pysyä radalla poistuessaan Becketts-mutkasta Chapel-mutkaan. Renkaat saattoivat livahtaa nurmikon puolelle. Kun sen jälkeen autot ajoivat Chapel-mutkassa kanttikiveyksen yli, renkaat saattoivat joutua koville.

– Kun ajaa likaisella alueella ja sen jälkeen ”kanttareiden” päällä, se voi vahingoittaa renkaita, sanoi Renault’n Esteban Ocon ja valitteli, että Becketts-mutkan ulostulossa auto todellakin ajautui turhan helposti nurmikon puolelle.

Sunnuntain GP:n päätöshetkillä Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ja Carlos Sainz kärsivät rengasrikoista. Bottakselle rengasrikko oli dramaattinen, sillä hän putosi toiselta sijalta pisteiden ulkopuolelle. Muillakin kuljettajilla renkaat olivat kovilla.

Myös perjantain harjoituksissa kuljettajat raportoivat epätyypillisistä viilloista renkaissaan.

Football news:

Allegri was a special guest of the Italian dance show
Tottenham players are surprised that Mourinho did not include alli in the squad for the second match in a row. Dele upset
Rummenigge about Alaba: we Want to keep it in Bavaria after 2021. I hope we can find a solution
Gareth bale: Mourinho played a huge role in my return. This is the perfect coach for Tottenham
Show after 1:3 from Palace: I believe that Manchester United need to strengthen their squad. This will give us a boost
Josep Bartomeu: Koeman is at Barca for years to come. He is a symbol of the club
Pjanic on Barca: the Team is doing very well, we are ready. Koeman told me to be myself