Finland

F1-tähtien edustaja: kuskit ovat ”haamukisojen” kannalla

F1-kuskeja edustavan järjestön pomo Alexander Wurz kertoo, että kuskien puolelta ollaan valmiita ajamaan tuleva kausi tarvittaessa tyhjille katsomoille. Asiasta kertoo Motorsport.

”Haamukisat” olisi näillä näkymin todennäköisin vaihtoehto saada kausi edes typistettynä ajettua, F1-tahot ovat ilmaisseet.

Wurz edusti kuljettajia FIA:n ja F1:n välisessä palaverissa, jossa puitiin kauden uusien suunnitelmien läpiviemistä mahdollisimman pienin riskein. Wurzin mukaan keskustelussa haettiin ratkaisuja saada kausi käyntiin mahdollisimman pian ja turvallisesti.

Formulakalenteri on elänyt tiuhaan koko koronakevään ajan. Wurz painottaa, ettei F1-osakilpailuja tultaisi viemään maihin tai alueille, joilla viruksesta kärsitään vakavimmin ja joilla olisi vaara, että suuren GP:n järjestäminen voisi kuormittaa paikallista terveydenhuoltoa.

– Olen itse itävaltalainen, tiedän, että meillä on täysi kapasiteetti. Olimme onnekkaita, sillä tapauksia on ollut vähän. Red Bull Ringin (Itävallan GP:n) lähistöllä lääketieteellisen hoidon, tilojen ja päivystysvalmiuden kannalta ongelmaa ei ole, Wurz totesi viitaten kauden suunniteltuun avauskisaan heinäkuussa.

Tyhjille katsomoille ajaminen olisi merkittävä muutos, sillä GP-radat vetävät parhaimmillaan 100 000 katsojaa. Kukaan ei tätä kuitenkaan toivoisi, Wurz huomauttaa.

– Ei kukaan moottoriurheilussa, ei kuski ja henkilökohtaisesti en itsekään, ole haamukisojen kannalla. Koska elämme yhteisistä, jaetuista tunteista.

– Mutta kukaan kuskeista, joille olen puhunut – ja olen heidän kanssaan jatkuvasti yhteydessä – ei ole sanonut, etteikö haluaisi tehdä sitä tai että niin olisi väärin tehdä.

Tällä tietoa F1-kauden avauskisan on määrä olla heinäkuun alussa Itävallassa.

Football news:

Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys
Neymar was the player of the match Atalanta-PSG. He gave an assist
ПС PSG suffered through the entire quarter-final and turned it over in 149 seconds. Lifted the Italian curse and went so far in the Champions League for the first time in 25 years
ПС PSG's pain was transformed into happiness: in three minutes, the suffering stars turned into celebrating kings
The club from Italy won't win the Champions League for the 10th year in a row. This is an anti-record