Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Finnair aloittaa muutosneuvottelut, arviolta 200 työpaikkaa vähentyisi globaalisti

Lentoyhtiö Finnair aloittaa muutosneuvottelut. Suunnitelma liittyy yhtiön tiedotteen mukaan Finnairin 7.9. julkaisemaan uuteen strategiaan, joka keskittyy palauttamaan Finnairin kannattavuuden.

Finnair kertoo tiedotteessaan, että suunnitelman tavoitteena on rakentaa eri toiminnot sellaisiksi, että niiden henkilöstömäärä vastaa yhtiön kokoa ja toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia. Finnair lentää tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella, joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia”, kertoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Toteutuessaan suunnitelma johtaisi noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti. Näistä noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa. Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä.

Osana neuvotteluita käsitellään tiedotteen mukaan myös sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä