Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Finnair aloittaa muutos­neuvottelut – jopa 200 työpaikkaa uhattuna

Lentoyhtiö Finnair tiedottaa aloittavansa muutosneuvottelut. Niissä käsitellään mahdollisia henkilöstövähennyksiä ja työtehtävien muutoksia.

Suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa.

Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä.

Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia.

Lentojen merkittävä väheneminen

Finnairin mukaan suunnitelman tavoitteena on rakentaa eri toiminnot sellaisiksi, että niiden henkilöstömäärä vastaa Finnairin kokoa ja yhtiön toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia.

Yhtiö kertoo, että lentoja on tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Osana neuvotteluita käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä.

Finnair tarjosi uudelleentyöllistymistä edistävää sosiaalisen tuen kokonaisuutta vuonna 2020 pandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi työnsä menettäneille työntekijöille.

Finnairin muutosneuvottelut henkilöstön kanssa alkavat 5. lokakuuta ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.