Finland

Formula 1 | Alexander Albon rysäytti yli puolen miljoonan euron arvoisen kolarin, Lewis Hamilton dominoi Bahrainin formulaharjoituksia

Alexander Albon rysäytti yli puolen miljoonan euron arvoisen kolarin, Lewis Hamilton dominoi Bahrainin formulaharjoituksia

Red Bull- tallin Alexander Albon Bahrainin kisan varikolla perjantaina.­

Uransa seitsemännen formula ykkösten MM-sarjan mestaruuden varmistuminen jo aiemmin ei hidastanut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamiltonin vauhtia, vaan kauden ylivoimainen ykkönen vei nimiinsä molemmat Bahrainin gp:n perjantain harjoituksista. Hamiltonin kärkiaika oli 1.28,971, jonka hän ajoi toisissa harjoituksissa.

Tallitoveri Valtteri Bottaksen paras noteeraus oli 1.29,336. Suomalainen urakoi radalla kahden session aikana peräti 71 kierrosta.

Ensimmäinen harjoitus ajettiin päivänvalossa ja toinen illalla keinovalaistuksessa. Lauantain harjoitukset ja aika-ajot viedään läpi samalla tavalla.

”Päivän ensimmäinen harjoitus on aina hankalampi. Tilanne on sama lauantaina, koska (päivällä) rata on kuumempi ja tuulta on enemmän. En ole täysin tyytyväinen auton tasapainoon. Molemmat harjoituksista olivat myös vähän sekavia ruuhkien ja ajovirheiden takia”, Bottas analysoi päivää.

Perjantain toiset harjoitukset jouduttiin keskeyttämään, kun Red Bullin Alexander Albon rysäytti ajokkinsa rataa reunustaviin kaiteisiin.

Albon romutti autonsa törmäyksessä täysin. Uutistoimisto AFP arvioi korjauskustannuksiksi yli 600 000 euroa.

Albon nousi autosta onnettomuuden jälkeen omin voimin, mutta kuljettajan itseluottamukselle kolari tekee hallaa. Red Bull on julkisesti sanonut, että Albonin pitää pystyä parantamaan otteitaan, mikäli hän haluaa uusia sopimuksensa ensi kaudeksi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli toisten harjoitusten 17:nneksi nopein. Räikkönen jäi Hamiltonin kärkiajasta 1,957 sekuntia. Aamupäivällä Räikkösen autoa ajoi tallin kolmoskuski Robert Kubica.

”Tietysti se on hyvä hänelle, mutta olisin mieluummin ollut itse ajamassa autoani. Tilanne ei ole paras mahdollinen, mutta tämä on tilanne, mikä meillä on. Käytännössä auto on täysin sama, jolla lopetin edellisessä kilpailussa”, Räikkönen kommentoi huilivuoroaan.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick