Finland

Formula 1 | Kaikkien aikojen nopein paalupaikka-aika Bottaksen nimiin – Räikkönen jätti taakseen vain heikon Haas-tuuraajan

Kaikkien aikojen nopein paalupaikka-aika Bottaksen nimiin – Räikkönen jätti taakseen vain heikon Haas-tuuraajan

Mercedeksen Valtteri Bottas oli Sakhirin gp:n aika-ajojen ykkönen. Kimi Räikkönen jäi Alfa Romeollaan kauas tallikaveristaan.

Hiekka pölisi lauantaina Bahrainissa F1-kauden toiseksi viimeisessä aika-ajossa. Kuvassa Mercedes-tallissa ensimmäistä kilpailuaan ajava George Russell.­

Kaikkien aikojen lyhyimmät kierrokset F1-historiassa nähdään tänä lauantaina Bahrainissa. Sarja on siirtynyt poikkeuksellisesti yhden viikonlopun ajaksi Bahrainin radan lyhyemmälle ja nopeammalle ulkoradalle.

Koronaviruksen takia sivussa olevaa Lewis Hamiltonia Mercedes-tallissa tuuraava George Russell piti vielä perjantain harjoituksissa Valtteri Bottasta pinteessä, mutta lauantain harjoitussessiossa suomalaiskuljettaja oli jo vahvempi.

Mercedekset ottivat lopulta eturivin lähtöruudut, kun Bottas päihitti nuoren britin päätösosiossa vain 0,026 sekunnilla. Bottaksen 53,904 sekuntia kestänyt paalupaikkakierros on ajallisesti kaikkien aikojen selvästi nopein aika-ajokierros.

”Tämä ei ollut yksi parhaista aika-ajoistani, mutta onneksi se oli tarpeeksi”, Bottas totesi aika-ajon jälkeisessä televisiohaastattelussa.

”Emme vielä oikein tiedä, millainen kilpailu tulee olemaan. Rata tuntuu hieman mikkihiirimäiseltä, möykkyiseltä ja syheröiseltä.”

Aika-ajojen avausosiossa Bottas oli jo koko joukon nopein. Toisen osion nopein oli Red Bull -tallin Max Verstappen, joka lähtee sunnuntain kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta. Verstappen jäi Bottaksen paaluajasta vain hieman yli puoli sekunnin kymmenystä.

Aiemmin Williamsilla ajaneelle Russellille aika-ajotappio tallikaverille oli koko uran ensimmäinen. Aiempina 36 kisaviikonloppunaan Russell on pystynyt voittamaan lauantaisin joka kerta ensin Robert Kubican ja sittemmin Nicholas Latifin.

”Valtteri on pystynyt haastamaan Lewisiä aika-ajoissa, ja tiedämme kuinka hyvä Lewis on. Olen hyvin tyytyväinen, että pystyin olemaan näin lähellä Valtteria kahden päivän varoitusajalla”, Russell sanoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli ensimmäisen osion toiseksi viimeinen, ja taakse jäi vain Haasilla ensimmäistä kilpailuaan ajava Pietro Fittipaldi. Romain Grosjeania tuuraavalle Fittipaldille kilpailuviikonloppu on ylipäätään ensimmäinen missään sarjassa sitten helmikuun, jolloin hän ajoi Aasian F3-sarjan päätoskisassa.

Räikkösen ero jatkoon päässeeseen tallikaveriinsa Antonio Giovinazziin oli lähes puoli sekuntia, ja Giovinazzin sijoitus oli lopulta 14:s. Italialaisen lisäksi Räikkösen edelle ehti muun muassa Williamsilla Russellin paikan ottanut F1-debytantti Jack Aitken.

Tavallisesti Bahrainissa F1-sarjan käytössä olevasta versiosta käytännössä oikaistaan tämän viikonlopun radalla toinen sektori kokonaan. Lähinnä oikealle kääntyvää rataa F1-sarjan johtaja Ross Brawn kuvaili luonteeltaan lähes ovaaliradaksi.

Lue lisää: F1 on hädin tuskin toipunut Romain Grosjeanin vakavasta onnettomuudesta, mutta sunnuntaina ajetaan kauden nopeimmalla radalla: ”Melkein kuin ovaalirata”

Ennen lauantaita historian lyhytkestoisin aika-ajokierros oli vuodelta 1974. Tuolloin Ferrarin Niki Laudan paalupaikkakierros Ranskan osakilpailussa Dijonissa kesti 58,79 sekuntia.

Football news:

Atletico President: We always knew that Suarez is the best center forward in Europe
Mourinho on Bale: Playing time is not given, it must be earned
Until recently, Leo posed with Bartomeu and accepted millions, but then Barcelona broke down. Why?
West Ham have offered 33 million euros for En-Nasiriyah. Sevilla refused
Gattuso on 1:3 with Verona: You can't play like this if Napoli want to return to the Champions League
Sobolev on Tedesco in Spartak: Perhaps we will finish the season well, and he will want to stay
Liverpool are close to the transfer of England U16 striker Gordon for 1+ million pounds