Golf | Ruotsalais­golffari teki historiaa – ensimmäinen naisen voitto miesten kiertueella irtosi ylivoimaisesti

Linn Grant oli ylivoimainen Scandinavian Mixed -turnauksessa.

Linn Grant ja voittopokaali. Kuva:  Pontus Lundahl / AFP

Ruotsalaisgolffari Linn Grant ylsi ennennäkemättömään sunnuntaina, kun hän voitti Halmstadissa kisatun Scandinavian Mixed -turnauksen.

Naisten ja miesten yhteiskilpailu kuuluu myös miesten Euroopan-kiertueeseen, ja 22-vuotias Grant on näin ensimmäinen naisvoittaja miesten Euroopan-kiertueella.

Grant kiersi päätöskierroksen upeasti 64 lyönnillä ja voitti kisan lopulta yhdeksän lyönnin erolla Ruotsin Henrik Stensoniin ja Skotlannin Marc Warreniin. Neljän kierroksen voittotulos oli 24 alle parin.

”Tämä on ihan hullua, en tiedä mitä sanoa. Uskomatonta”, Grant iloitsi voitostaan.

”Pääsenköhän ensi viikolla (miesten) kiertueelle? Kukaan ei ole kertonut vielä. Se olisi kyllä hauskaa”, Grant myhäili vielä.

Kisassa pelasi 78 naista ja 78 miestä. Suomalaisista paras oli 37. sijaa jakanut Noora Komulainen.