Googlella ja monilla muilla verkkopalveluilla on tapana jakaa muiden luomaa sisältöä, esimerkiksi mediatalojen tuottamia uutisia tai palasia niistä. EU:n vuonna 2019 hyväksymän tekijänoikeusdirektiivin mukaan sisällöntuottajien pitäisi saada parempi korvaus tuottamastaan sisällöstä, jos se päätyy muiden tahojen hyödynnettäväksi.

Uuden tekijänoikeusdirektiivin pohjalta on nyt otettu Ranskassa konkreettinen askel, kun Google ja muutamat ranskalaislehdet ovat sopineet korvausten maksamisesta.

Google siis pulittaa medioille tietyn summan saadakseen käyttää ja jakaa niiden sisältöä. Korvausten määrä riippuu julkaisuvolyymistä, verkkoliikenteen määrästä sekä ”poliittisesta ja yleisestä kontribuutiosta”.

Diilistä neuvotellut media-alan etujärjestö APIG (Alliance de la presse d’information générale) ei Reutersin mukaan ole paljastanut, millaisista summista korvauksissa on kyse.

Yksittäisistä lehdistä Google on ehtinyt tähän mennessä solmia sopimukset ainoastaan päivittäin ilmestyvien sanomalehtien Le Monden ja Le Figaron kanssa.