Finland

Haaveissa julkkisten täydellinen iho? Neljällä askeleella saat hehkuvan Hollywood-ihon ilman kuvankäsittelyä

Hehkeän ihon taustalle ei tarvita rakettitiedettä. Säännöllinen kuorinta, oikeat vitamiinit ja syväpuhdistus tekevät kasvoille ihmeitä jo muutamassa viikossa.

Hollywoodissa kaikilla tuntuu olevan käsittämättömän kirkas ja kuulas iho. Julkkikset vannovat yleensä kiven kovaa runsaan vedenjuomisen, liikunnan ja auringolta suojautumisen olevan hehkun takana. Nämä kaikki ovat kiistatta hyvinvoivan ihon ja kropan kulmakiviä, mutta jotain muutakin piilee taustalla.

Listasimme keinot, jotka jokainen voi lisätä tavalliseen ihonhoitorutiiniinsa ja joilla kuka tahansa voi hankkia luonnostaan hohtavan ihon ilman meikkitaiteilijan tai kuvankäsittelyn tarjoamia vippaskonsteja.

Virkistä kasvoja vitamiineilla

Antioksidantit ovat olleet jo muutaman vuoden pinnalla, ja ihan aiheesta: ne uudistavat, suojaavat ja rauhoittavat ihoa.

C-vitamiini on antioksidanteista tutkituimpien joukossa. Ihonhoitotuotteisiin lisättynä se kirkastaa tehokkaasti ihoa, häivyttää pigmenttiläiskiä sekä tehostaa ihon omaa kollageenituotantoa. Aamuisin kasvoille levitetty C-vitamiiniseerumi tuntuu piristävän sekä ihoa että mieltä, ja kasvot näyttävät todellakin hehkeämmiltä. C-vitamiinin ainut haittapuoli on, että sitä on vaikea pitää vankina pullossa. Siksi seerumi on hyvä käyttää loppuun puolen vuoden kuluttua ostamisesta.

Novexpertin Booster with Vitamin C -seerumi on ehtaa tavaraa: siinä on jopa 25 prosenttia vitamiinia itseään, mikä on todella korkea pitoisuus, 54,90 €, mm. valikoiduista apteekeista, Sokokselta ja Stockmannilta.

Kuori hellästi hapoilla

Glykolihapolla terästetty kasvovesi saattaa kuulostaa hurjalta, mutta tekee ihmeitä iholle. Todellisuudessa glykolihappo kuuluu ihonhoidossa suosittujen AHA-happojen perheeseen, ja kasvovedessä se paitsi puhdistaa iholta meikin sitkeimmätkin jäänteet, myös kuorii iholla hellästi ja vie mennessään ihon pintaan kertyneet kuolleet ihosolut.

Glykolihapon käyttö kannattaa aloittaa porrastaen: pyyhi iho kasvovedellä kosteutetulla vanulapulla ensin kerran viikossa, ja lyhennä käyttökertojen väliä pikku hiljaa ihon tarpeiden mukaan. Kasvoveden käytön tulokset näkyvät parhaimmillaan jo parissa viikossa.

The Ordinaryn Glycolic Acid 7% Toning Solution -kasvovedessä on mieletön hinta-laatusuhde, 13,90 €, mm. Stockmann.

Nollaa iho naamiolla

Samalla tavalla kuin kroppa ja mieli, ihokin nauttii toisinaan pienestä detox-kuurista. Paras keino pyrkiä palauttamaan kasvot tehdasasetuksille on tehokas detox-naamio.

Hikoilu, tukkeutuneet ihohuokoset ja pintakuivuus tekevät ihosta helposti tunkkaisen näköisen, mutta joka toinen viikko tehtävä syväpuhdistus päästää ihon luonnollisen hehkun jälleen valloilleen. Etsi naamiopurkista mainintoja salisyylihaposta, savesta tai hiilestä: nämä kaikki pääsevät pureutumaan kunnolla huokosiin ja puhdistamaan ne päivittäistä putsaria tehokkaammin.

Yes To Tomatoes Detoxifying Charcoal -mutanaamio sopii myös herkälle iholle, 14,45 €, Lookfantastic.fi.

Suihki kosteuttavaa kasvovettä

Suihkepulloissa tulevat kosteuttavat kasvovedet, hoitovedet ja hoitonesteet ovat vastaus pintakuivan ihon rukouksiin.

Kasvovettä voi suihkia heti iholle pesun jälkeen tehostamaan kosteusvoiteen vaikutusta sekä lisätä ohut kerros valmiin meikin päälle sulauttamaan ja kiinnittämään meikki ihoon. Jos iho alkaa tuntua kuivalta tai näyttää samealta päivän aikana, voi vettä annostella painalluksen tai kaksi kasvoille, ja iho saa saman tien uutta hehkua.

Ekopharman Vadelma-kasvovesi kosteuttaa ihoa tuntuvasti. Matkakokoinen pullo kulkee helposti käsi- tai treenilaukussa, 9,60 €, mm. Hillankauppa.fi, Oloshop.fi ja Kauppa.ihokeskus.fi.