Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Haiti | Ainakin 15 yhdysvaltalaista lähetyssaarnaajaa ja näiden läheistä siepattiin Haitissa

Siepattuja on mediatietojen mukaan 15–17, ja joukossa on myös lapsia.

Useita yhdysvaltalaisia lähetyssaarnaajia ja näiden perheenjäseniä siepattiin lauantaina Haitissa lähellä pääkaupunki Port-au-Princeä. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP sekä yhdysvaltalaislehti The New York Times.

Siepattuja on mediatietojen mukaan 15–17, ja joukossa on myös lapsia.

Sieppauksen tarkemmat yksityiskohdat ovat epäselvät. The New York Timesin mukaan paikallinen rikollisjärjestö sieppasi ryhmän näiden ollessa lähdössä orpokodista Port-au-Princessä.

Paikallisviranomaisten mukaan lähetyssaarnaajat ja näiden läheiset olivat sieppaushetkellä bussissa matkalla kohti lentokenttää, kertoo The New York Times. Osan ryhmästä oli tarkoitus jäädä lentokentälle ja osan jatkaa matkaa kohti toista päämäärää Haitissa.

Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät toistaiseksi kommentoineet tilannetta AFP:lle.

”Yhdysvaltain kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus ulkomailla on yksi ulkoministeriön korkeimmista prioriteeteista", Yhdysvaltain hallinnon edustaja sanoi AFP:lle.

”Olemme tietoisia näistä raporteista, eikä meillä ole tällä hetkellä muuta lisättävää.”

Sieppaukset ovat yleisiä Haitissa, joka kärsii köyhyydestä ja väkivaltaisuuksista. Presidentti Jovenel Moïsen salamurha heinäkuussa lisäsi kuohuntaa maassa entisestään.

Pääkaupunki Port-au-Princen köyhimmät alueet ovat olleet vuosia aseistettujen jengien hallinnassa, ja viime aikoina jengit ovat laajentaneet valtaansa kaupungissa ja sen ympärillä.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan vuoden 2021 kolmella ensimmäisellä vuosineljänneksellä kirjattiin yli 600 sieppausta, kun viime vuonna määrä oli samalla aikavälillä 231, kertoo AFP.