Finland

Hallitus | Hallitus päättää ensi viikolla, tiukentaako se ravintoloita koskevia rajoituksia – HS:n tiedot: Osa hallituksesta haluaisi lyhentää anniskeluaikoja

Hallitus päättää ensi viikolla, tiukentaako se ravintoloita koskevia rajoituksia – HS:n tiedot: Osa hallituksesta haluaisi lyhentää anniskeluaikoja

Uusi kielto saattaa koskea esimerkiksi myöhäisiä anniskeluaikoja, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

Ravintoloiden on pitänyt olla varovaisia koronaviruksen takia, vaikka kevään ja kesän tiukat rajoitukset ovat purettu.­

Hallituksen on määrä päättää ensi viikon tiistaina, ottaako se nykyistä järeämpiä ravintoloita koskevia rajoituksia käyttöön. Syynä on koronaviruspandemia, joka on levinnyt Suomessa merkittävästi kuluneiden viikkojen aikana.

Koronavirus on tarttunut erityisesti nuoriin, jotka ovat olleet juhlimassa isoissa ryhmissä, joissa hygieniasäännöt ovat unohtuneet illan vanhetessa.

HS:n tietojen mukaan aikakin osa hallituksen jäsenistä haluaisi lyhentää anniskeluaikoja. Monissa Euroopan maissa anniskelua on jo rajoitettu esimerkiksi niin, että alkoholia ei saa enää myydä puolenyön jälkeen. Viro kertoi viikko sitten, että se aikoo kieltää alkoholijuomien anniskelun öisin puolenyön ja aamukymmenen välillä.

Lue lisää: Viro kielsi alkoholin anniskelun öisin ja Husin diagnostiikkajohtaja ehdottaa samaa Suomessa

Myös Suomen hallituksessa on puhuttu anniskeluaikojen rajoittamista, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Tällä hetkellä voimassa on asetus, joka rajoittaa asiakasmääriä ja asettaa erinäisiä hygieniavelvoitteita ravintoloille.

Asetus raukeaa, ellei sitä uusita 30. syyskuuta mennessä. Uusi asetus on jo valmistelussa. Hallituksella on käytössään samat keinot kuin viime keväänä, eli se voi rajoittaa muun muassa aukioloaikoja, anniskeluaikoja ja asiakkaiden enimmäismääriä.

Ravintoloiden aukioloaikojen, alkoholin anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoitukset lopetettiin 13. heinäkuuta.

HS:n hallituslähteiden mukaan hallituksessa ei ole halua tiukennuksiin, jotka radikaalisti heikentävät kaikkien ravintoloiden toimintaedellytyksiä.

Päätökseen vaikuttaa ennen kaikkea se, mikä on ensi viikon tieto koronavirustartuntojen leviämisestä.

Yksi vaihtoehto on, että hallitus vain jatkaa nykyisiä rajoituksia, ja alueviranomaiset tekevät esimerkiksi aukioloajoista alueellisia suosituksia.

Ravintoloiden toimintaa on rajoitettu tartuntatautilain määräaikaisella muutoksella. Se on voimassa 31. lokakuuta saakka. Asetus puolestaan on voimassa 30. syyskuuta saakka.

Football news:

Levandovsky has 9 goals after 5 rounds. 14 Bundesliga clubs have scored less than that
Fati is the youngest goalscorer in the Clasico. He broke Raul's 1995 record
Ramos is playing his 31st match against Barca for Real Madrid in La Liga. He repeated the record of Raul and hento
Pep Guardiola: Manchester City lost 7 points - that's a lot. But problems arose for various reasons
Sandro Schwartz: Dynamo played intensely and scored 3 goals. We wanted to be more active in the attack
The tour in Italy started with a cool comeback with 6 goals. But it was difficult to see, because the main star was a dense fog
Guardiola supported Aguero, who put his hand on the shoulder of the female referee: Everything was fine. He has repeatedly put his hand on me