Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hallitus kertoo venäläisen maahan pääsyn rajoit­tamisesta – seuraa suorana kello 13.15

Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama hallitus kertoo torstaina päätöksestä, jolla rajoitetaan merkittävästi venäläisten matkustamista turismitarkoituksessa Suomeen.

Noin kello 13.15 alkavassa tiedotustilaisuudessa asiaa esittelevät hallituksen puolelta ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) ja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr). Paikalla on myös Rajavartiolaitoksen rajatarkastusyksikön päällikkö Tuomas Laosmaa.

Helsingin Sanomien saamien ennakkotietojen mukaan uusi linjaus muistuttaa korona-ajan rajan sulkukäytäntöjä. Poikkeuksena se, että maahan pääsyn rajoitukset koskevat vain venäläisiä ja maahan pääsyn epäämisperuste on eri. Käytännössä raja pannaan kiinni vain venäläisiltä turisteilta.

Venäläiset saisivat jatkossakin tulla Suomeen muun muassa perhesyistä tai opintojen ja välttämättömän työn vuoksi. Muiden perusteltujen syiden perusteella Suomeen voisivat jatkossakin päästä venäläiset toisinajattelijat ja opposition jäsenet. Venäläisiltä diplomaateiltakaan ei Suomeen pääsyä rajoitettaisi.

Iltalehden tietojen mukaan itäraja suljetaan venäläisturisteilta todennäköisesti jo ensi yönä.

IL-TV lähettää valtioneuvoston tiedotustilaisuuden suorana kello 13.15.