Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hammaslääkäri hakattiin ravintolassa – poliisi tutkii rasistista motiivia

Helsingin poliisilla oli sunnuntaina-aamuyöllä pahoinpitelytehtävä helsinkiläisessä ravintolassa. Tapauksessa epäillään mahdollista viharikosmotiivia.

– Alustavien tietojen perusteella asianomistaja ja rikoksesta epäilty eivät tunteneet toisiaan. Poliisi selvittää esitutkinnassa tapahtumien kulkua ja myös mahdollista viharikosmotiivia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Manninen.

Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni paikan päältä. Tapauksesta on aloitettu esitutkinta.

Poliisi ei aio tiedottaa tapahtumista tässä vaiheessa enempää. Iltalehti ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa.

Yllättävä hyökkäys

Iltalehti tavoitti Husissa hammaslääkärinä työskentelevän Abdirisak Ahmedin, joka kertoi eilen sosiaalisessa mediassa joutuneensa pahoinpitelyn uhriksi helsinkiläisessä Apollo-ravintolassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Husissa hammaslääkärinä työskentelevä Abdirisak Ahmed kertoo hyökkäyksen tulleen hänelle täytenä yllätyksenä. Lukijan kuva

Mies jakoi kuvan vammoistaan Twitterissä. Ahmed kertoo, että hän oli istunut ravintolassa omassa seurueessaan kun ulkopuolinen henkilö oli alkanut huudella hänelle englanniksi.

– Hän jotain siinä sanoi, mutta sitä en kuullut. Sitten hän tuli uudelleen ja sanoi ”you are lower than me”, josta hänen kaverinsa vähän toppuutteli häntä. Hetkeä sen jälkeen hän kuitenkin käytti hyvin rasistista, loukkaavaa termiä ja seuraavaksi hän sitten tuli päälle, kertoo Ahmed Iltalehdelle.

Ahmedin mukaan mies kävi hänen kimppuunsa yllättäen. Hän istui ja hyökkääjä kävi hänen päälleen seisaaltaan. Ahmed ei ehtinyt suojautua.

Harvinainen tilanne

Tilanne kesti hänen mukaansa alle minuutin, jonka aikana ulkopuolinen mies ehti Ahmedin mukaan lyödä häntä ainakin 4-5 kertaa.

Vartijat tulivat nopeasti väliin ja ottivat miehen kiinni. Paikalle tulivat myös poliisit, jotka kuulustelivat paikallaolijat. Ahmed kyydittiin Töölön sairaalan, jossa hänet kuvattiin ja tutkittiin.

Iskuista aiheutui murtumia silmäkuopan alueelle.

Ahmed kertoo halunneensa kertoa tapahtumista julkisesti, koska näin voi käydä kenelle vain. Suomessa asuessaan hän ei ole koskaan aiemmin joutunut kokemaan vastaavaa.

– Kuitenkin ravintoloissa ja yöelämässä Suomessa ja ulkomailla on tullut oltua. Vaikka olisi pikkupaikkakunnallakin niin hyvin harvoin on mitään erityistä tullut. Senkin takia tämä oli yllättävää.

Täydennetty 16.24 Abdirisak Ahmedin haastattelulla.