Finland

Happeeseen siirtynyt lajilegenda houkutteli Tampere Areenaan liki 2 000 katsojaa – silti Classic jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi

Miesten salibandyliigan suurin mestarisuosikki Classic jatkoi sunnuntaina siitä, mihin viime kausi päättyi eli joukkue kaatoi viime kevään Superfinaalin vastustajansa Happeen.

Huhtikuussa voitto tuli 6–2, nyt 7–4. Kalevaan saapui peräti 1 809 katsojaa. Suuri osa tuli varmasti katsomaan, miten lajilegenda Mika Kohonen pärjää.

Liigan yhden kauden syöttöennätykset omistava Kohonen ei päässyt tehopisteille. Puolustajaksi siirtynyt Kohonen pysyi kuitenkin hyvin vauhdissa mukana ja sen huomasi myös Classicin valmentajan tehtävät jättänyt maajoukkuevalmentaja Petteri Nykky.

–Katsotaan lähiviikot, riittääkö Mikan taso. Ainakin syöttötaito on tallella, Nykky sanoi.

Monta syytä iloon

Sami Johansson teki Classicille kolme maalia. Päävalmentaja Samu Kuitunen oli tyytyväinen moneen asiaan.

–Jouduin juuri ennen ottelua laittamaan maalivahdiksi Pietari Jääskeläisen. Hän suoriutui liigadebyytistään hyvin, samoin Matias Vaajala hyökkääjänä. Hän teki avausmaalinkin, Kuitunen sanoi.

Voitto oli Classicille 34:s peräkkäinen, kun mukaan lasketaan viime kausi. Sen runkosarjan Classic päätti 24 voitolla, pudotuspeleissä tuli yhdeksän voittoa.

Tavoitteena MM-paikka

Kohonen oli itse tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hän teki yhden oman maalin.

–Siinä oli huonoa tuuria, kun yritin katkaista syötön oman maalin kulmalla. Näitä sattuu. Enemmän olen iloinen siitä, että jaksoin aika hyvin loppuun saakka. Pallollista treeniä on alla vasta pari viikkoa, Kohonen sanoi.

Kohonen tavoittelee paikkaa MM-kisoihin ja sitä ennen lokakuun EFT-turnaukseen Uppsalassa, koska siellä on Ruotsin koti sopivasti.

–Siellä olisi turnaus ja tietenkin joukkueeseen mahtuminen on tavoite. Haluan taistella tällä viimeisellä kaudellani kaikin voimin paikasta maajoukkueessa ja MM-kisoissa, Kohonen sanoi.

Happeen hopeakaudella 2004–2005 Kohonen teki runkosarjassa tehot 35+68=103 ja pudotuspeleissä 11+21=32. Luvut 68 ja 21 ovat siis nämä ennätykset.

–Jos joku odottaa minun tekevän sata pistettä, niin pettyy.

Puolustajana ei pääse noille tehoille. Olen viime kausien aikana pelannut ainakin osan kaudesta pakkina joten ei tämä paikka aivan outo ole, Kohonen sanoi.

Koovee aloitti tappiolla

Illan toisessa kauden avausottelussa ottelussa putoajaksi ennakkoarvioissa veikattu Koovee hävisi kotonaan Hämeenlinnan Steelersille 2–6.

Joukkueet kohtasivat viime keväänä liigan playouteissa, ja silloin Koovee varmisti sarjapaikan niukasti voitoin 3–2.

Koovee johti toisen erän alussa 2–1 Tuomas Ahon onnistuttua rankkarissa. Samu Saari teki avauserässä 1–1 ylivoimalla.

Toisessa erässä joukkueella oli hyviä paikkoja, mutta KrP:stä Steelersiin siirtynyt Santtu Pohjonen torjui loistavasti.

–Toisessa erässä meillä oli vahva painostusjakso, mutta ei onnistuttu hyvistäkään paikoista. Sitten erän lopulla Steelers teki kaksi maalia. Ne lamaannuttivat joukkuetta, sanoi Kooveen uusi päävalmentaja Ilja Pantzar.

Football news:

Cadiz, who retired, will sign Negredo
Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this