Finland

Helle houkutteli kansan ulos Turussa – oranssiasuinen päristelijä ihmetytti

Turun Ruissalossa oli niin kuntoilijoita, golffareita kuin auringonpalvojiakin.

Miksi lähteä Thaimaahan, kun voi tulla Turkuun?­

Turku ei ehkä ollut keskiviikkona ihan Suomen kuumin kaupunki, mutta aurinko houkutteli silti kansaa ulos. Ykköspaikka oli päivällä selkeästi Ruissalo: ulkokuntosalissa ja ulkoilureiteillä kävi kuhina, jäätelökioskilla oli jonoa, kahvilan terassit olivat täynnä ja golffarit kansoittivat viheriön.

Golfaajia riitti joka reiälle.­

Saaronniemen tunnetulla uimarannalla oli sielläkin väkeä. Piknik-pöydissä riitti kuhinaa, ja vaikka hiekalla oli tilaa, löytyi sieltä myös auringonpalvojia.

Raisiolainen Aino Laaksonen ja 3-vuotias Hilla Kauppi ja 1-vuotias Valma Kauppi olivat tulleet rannalle yhdessä turkulaisen Laura-Maria Viljasen ja 6-vuotiaan Minttu Viljasen kanssa.

– Kävimme ensin kasvitieteellisessä puutarhassa ja tulimme tänne 11 aikaan piknikille, he kertoivat.

Valma Kauppi (vas.), Aino Laaksonen, Laura-Maria Viljanen, Hilla Kauppi ja Minttu Viljanen olivat tulleet piknikille.­

Uimaan he eivät olleet uskaltautuneet, vaikka lapset viihtyivätkin veden äärellä. Ketteräliikkeinen Valma käväisi meressä nilkkojaan myöten.

– Tytöt ovat porukan rohkeimpia, äidit myönsivät.

Heidän mukaansa vedessä oli näkynyt myös uimareita, mutta vierailuhetkellä kaikki pysyttelivät visusti rannan puolella. Tuntemattomaksi jäänyt turkulaisnainen kertoi pulahtaneensa.

– Ei lähtenyt talviturkki, koska harrastan talviuintia. Sanotaan, että vesi oli virkistävää, hän kertoi.

Virkistystä olisi kaivannut Juha Saksa, jonka päristely kumiveneellä aiheutti ihmetystä rannalla. Nyt hän oli parkkeerannut laiturin nokkaan.

– Laiturit tarkistetaan viiden vuoden välein. Katson tänään neljä laituria täällä, taitorakenteiden tarkastajana työskentelevä Saksa kertoi.

Juha Saksalla oli hiki.­

Hänen työasunsa on pelastautumispuku, jota ulkopuolinen ei arvioisi hengittäväksi.

– Tämä alkaa olla loppupäivästä aika tuskaista, Saksa myöntää.

Sen sijaan Turun naapurikaupungissa auringonpalvojat eivät päivällä viihtyneet. Maskun Rivieralla eli hiekkakuoppa-alueella ei näkynyt päivällä kuin pari ohikulkijaa.

Maskun Rivieralla oli tyhjää.­

Rantojen ja puistojen lisäksi turkulaiset olivat suunnanneet tuttuun tapaan Aurajoen äärelle. Myös ravintolaivojen terasseilla näkyi vapaapäivää viettäviä ja lomalaisia.

Väki viihtyi Aurajoen varressa.­

Jokilaivojen terassit ovat turkulainen juttu, jota korona rajoittaa toistaiseksi.­

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it