Finland

Helsingin hoivakodeissa useita korona­epidemioita elo- ja syyskuun aikana

Helsingissä on valmistauduttu rokottamaan palvelutalojen ja seniorikeskusten asukkaat kolmanteen kertaan heti, jos asiasta tulee kansallinen päätös.

Pelkästään syyskuun aikana 57 hoivapalvelujen asukasta on saanut koronavirustartunnan Helsingissä.

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirus­epidemioita, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Helsingin sairaalan johtajalääkärin Laura Pikkaraisen mukaan pelkästään syyskuun aikana 57 hoivapalvelujen asukasta on saanut koronavirustartunnan. Luku sisältää sekä Helsingin kaupungin omat paikat että yksityiset palveluntuottajat. Osa asukkaista on kuollut tautiin.

– Koronavirusepidemia ei vielä ole ohi. Maaliskuun jälkeen meidän toimipaikoissa ei ollut koronavirusepidemioita useampaan kuukauteen, mutta nyt epidemioita on todettu lyhyessä ajassa useita. Deltavariantti tarttuu aiempia variantteja helpommin ja tartuntojen määrän kasvu on huolestuttavaa, Pikkarainen kertoo tiedotteessa.

Helsingissä on valmistauduttu rokottamaan palvelutalojen ja seniorikeskusten asukkaat kolmanteen kertaan heti, jos asiasta tehdään kansallinen päätös. Suuri osa koronavirukseen sairastuneista asukkaista on saanut kaksi rokotetta.

– Vaikka kaksi koronarokotetta antaa yleisesti hyvän suojan koronaviruksen vakavaa tautimuotoa vastaan, näyttää siltä, että ikääntyneillä suoja ei muodostu yhtä vahvaksi kuin nuoremmilla, Pikkarainen sanoo.

Koronatartunnat lähtevät leviämään hoivakodeissa todella tehokkaasti varotoimenpiteistä huolimatta.

Pikkarainen huomauttaa, että monilla asukkailla rokotuksista on kulunut jo kahdeksan kuukautta. Hän muistuttaa, että omaisten rokottautuminen, käsihygieniasta huolehtiminen ja maskin käyttö ovat parhaita keinoja suojata ikäihmisiä taudilta.

– Kun katsotaan kaikkia hoivakotien asukkaita, vain pieni osa heistä saa koronavirustartunnan, mutta jos koronavirus pääsee hoivakotiin, se lähtee leviämään kaikista varotoimenpiteistä huolimatta todella tehokkaasti ja tartuntaluvut kasvavat suuriksi.

Viimeisimmät koronavirusepidemiat todettu Kontulan seniorikeskuksessa ja Puistolan palvelutalossa. Puistolan palvelutalossa neljä asukasta on saanut koronavirustartunnan. Ensimmäinen asukkaan tartunta todettiin lauantaina 11.9. Tartuntoja on kahdella eri osastolla.

Kontulan seniorikeskuksessa kuusi asukasta on saanut koronavirustartunnan. Ensimmäinen asukkaan tartunta todettiin lauantaina 11.9. Tartuntoja on todettu yhdessä ryhmäkodissa.

Sekä Puistolassa että Kontulassa kaikilta kyseisten osastojen ja ryhmäkodin asukkailta on otettu koronavirustesti ja heidän vointiaan seurataan tarkasti. Kaikkia sairastuneita hoidetaan karanteenin omaisissa olosuhteissa heidän omissa huoneissaan ja vierailut on toistaiseksi peruttu.

Football news:

Lille coach: Benzema is an outstanding player. This is what is needed for the Golden Ball
Sandro Wagner: Messi didn't deserve the Golden Ball. Chiellini is the favorite, followed by Lewandowski
Gary Neville: Manchester United stars don't plow like de Bruyne, Mane, Bernardo and Firmino. They lack such a work ethic
Salah turned into Messi. Lineker on Liverpool forward
We will ask you to punish those who unreasonably accused Glick of racism in the match with England. The Polish Football Union will appeal to FIFA
Milan's midfielder Rebic suffered a muscle injury in the match against Verona
Newcastle's budget for the winter is 50 million pounds, although the club has the right to spend 190 million without violating the FFP