Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hengästyttävä lista työtehtäviä, peruspalkka 2 000 euroa kuussa: Näin Turun uusi yökerho selittää hämmentävää ilmoitustaan

Turkuun legendaarisiin ravintolatiloihin avattu uusi Utopia Club -yökerho kohautti heti erikoisella työpaikkailmoituksellaan.

Ilmoitus on saanut osan lukijoista hieraisemaan silmiään, sillä ravintola etsii joukkoonsa uutta ravintolatoimen vastaavaa, jonka tehtäväkirjo on ensisilmäyksellä hyvin laaja. Ilmoituksen voi nähdä ravintolan Facebook-sivulta.

Työvuorosuunnittelun, rekrytoinnin ja vuoropäällikön työnkuvien lisäksi työnkuvaan kuuluvat sometilien ylläpito ja hallinnointi, keikkojen ja tapahtumien järjestäminen markkinointimateriaaleineen sekä niiden mainostus, tilausten teko, asiakaspalautteisiin vastaaminen, keikkabuukkaukset, sisäiset mainokset sekä menujen luonti.

Tehtäviin lukeutuu lisäksi henkilökunnan tilojen siivousta ja kassojen tilitystä. Myös pieniä lisätehtäviä, kuten kaupassa käyntiä, maalaushommia, kuormanpurkua ja tuoppien keruuta, on luvassa tehtävään valitulle

Työajaksi ilmoituksessa määritellään 30 tuntia viikossa – ja kiinteä kuukausipalkka lisineen on 2 000 euroa kuukaudessa.

Toinen ravintolan perustajista Mikko Lampikoski kertoo Iltalehdelle, mistä ilmoituksessa on kyse.

– Ilmoitus on vähän huonosti kirjoitettu. Tarkoituksena oli kertoa, mitä kaikkea työ voi pitää sisällään, eikä kaikkia asioita välttämättä tarvitse tehdä, Lampikoski kertoo.

Yrittäjäveljesten Mikko ja Jukka Lampikosken mukaan ravintolaa on lähdetty vetämään kulttuuri edellä.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ihmettelevät, onko tässä esimerkiksi syy ravintola-alan henkilöstöhaasteisiin, koska työ ja sen palkka vaikuttavat äkkiseltään epäsuhtaiselta.

Lampikoski selventää, että kyseessä on päivätyö, ja ilmoitettu palkka perustuu 17 euron tuntikorvaukseen.

Palvelualojen työehtosopimuksen mukaan vähimmäiskorvaus vastaavasta tehtäväkokonaisuudesta, johon edellytetään useamman kokonaisuuden itsenäistä hoitamista, kuuluu palkkaryhmään neljä.

Palkkaryhmä neljän minimituntipalkka on liiton työehtosopimuksen mukaan ilman kokemuslisiä 12,08 euroa tunnilta.

– Ajateltu palkka on hieman parempi kuin liiton minimi. Tehtäväkuvaus on moninainen, koska kaikkea tätä on mahdollista halutessaan tehdä, Lampikoski selventää.

Utopia on neljässä kerroksessa. Kuvassa talon oma Dj Willdragen lavalla soittamassa. Mikko Lampikoski

Uusi toimija on otettu hyvin vastaan

Korona-aikana avautunut ravintola on otettu hyvin vastaan turkulaisessa ravintolakentässä.

– Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja yleisöä on löytänyt hyvin paikalle, kertoo Lampikoski.

Ravintolalla on nettisivujen mukaan tulossa tunnettuja artisteja Erja Lyytisestä aina Von Hertzen Brothersiin.

Kiitosta klubin keikkatilat ovat saaneet myös hyvästä äänentoistosta niin artistien kuin keikoista nauttijoidenkin toimesta.

– Olemme saaneet palautetta, että meidän ravintola on mukava ja kiva työympäristö ja täsmennämme hakemusta, jotta siitä saa oikean kuvan avoimesta paikasta.

Rekrytointihaasteita ravintolalla ei vielä ole Lampikosken mukaan ollut, ja halukkaita työntekijöitä on löytynyt.