Finland

Hermomyrkkyiskusta toipuva Julia Skripal antoi lausunnon – ei halua apua Venäjän suurlähetystöltä

Venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin tytär Julia Skripal on antanut keskiviikkona lausunnon Lontoon poliisin välityksellä.

Maaliskuun 4. päivänä Salisburyssa hermomyrkkyhyökkäyksen kohteeksi joutunut Skripal, 33, kertoo, että hänen 66-vuotias isänsä on yhä vakavasti sairas, vaikka hänen tilansa ei enää ole sairaalan mukaan kriittinen. Hän kertoo myös itse kärsivänsä edelleen hermomyrkyn vaikutuksista.

Salisburyn sairaala vahvisti tiistaina, että Julia Skripal on kotiutettu sairaalasta. Britannian yleisradion BBC:n tietojen mukaan nainen olisi viety sairaalasta salaiseen paikkaan.

Skripalin tuoreessa lausunnossa todetaan Reutersin mukaan, ettei hän tahdo palveluksia tai apua Venäjän Lontoon suurlähetystöltä.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Brittilehti The Times kertoi maanantaina, että Britannian tiedustelupalvelu MI6 ja Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA käyvät parhaillaan neuvotteluja uusien henkilöllisyyksien hankkimisesta sekä Sergei että Julia Skripalille, joiden turvin he voisivat aloittaa uuden elämän Yhdysvalloissa. Tällä voitaisiin välttää mahdolliset uudet murhayritykset.

Venäjän Lontoon suurlähetystö vastasi tiistaina Venäjän katsovan tässä tapauksessa, että kyseessä on maan kansalaisten sieppaus, sillä Skripalien versiota tapahtumista ei ole kuultu.

Soppaan on pistänyt lusikkansa myös Julia Skripalin serkku Viktoria Skripal, joka väitti Reutersin mukaan maanantaina Venäjän televisiossa, että Julia Skripal olisi hakemassa poliittista turvapaikkaa. Naisen mukaan Skripal olisi kertomassa asiasta lähiaikoina.

Keskiviikkoisessa lausunnossaan Julia Skripal korosti, ettei kukaan puhu hänen tai hänen isänsä puolesta ja pyysi serkkuaan Viktoriaa olemaan ottamatta yhteyttä häneen.


Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude