Finland

Hermomyrkkyiskusta toipuva Julia Skripal antoi lausunnon – ei halua apua Venäjän suurlähetystöltä

Venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin tytär Julia Skripal on antanut keskiviikkona lausunnon Lontoon poliisin välityksellä.

Maaliskuun 4. päivänä Salisburyssa hermomyrkkyhyökkäyksen kohteeksi joutunut Skripal, 33, kertoo, että hänen 66-vuotias isänsä on yhä vakavasti sairas, vaikka hänen tilansa ei enää ole sairaalan mukaan kriittinen. Hän kertoo myös itse kärsivänsä edelleen hermomyrkyn vaikutuksista.

Salisburyn sairaala vahvisti tiistaina, että Julia Skripal on kotiutettu sairaalasta. Britannian yleisradion BBC:n tietojen mukaan nainen olisi viety sairaalasta salaiseen paikkaan.

Skripalin tuoreessa lausunnossa todetaan Reutersin mukaan, ettei hän tahdo palveluksia tai apua Venäjän Lontoon suurlähetystöltä.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Brittilehti The Times kertoi maanantaina, että Britannian tiedustelupalvelu MI6 ja Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA käyvät parhaillaan neuvotteluja uusien henkilöllisyyksien hankkimisesta sekä Sergei että Julia Skripalille, joiden turvin he voisivat aloittaa uuden elämän Yhdysvalloissa. Tällä voitaisiin välttää mahdolliset uudet murhayritykset.

Venäjän Lontoon suurlähetystö vastasi tiistaina Venäjän katsovan tässä tapauksessa, että kyseessä on maan kansalaisten sieppaus, sillä Skripalien versiota tapahtumista ei ole kuultu.

Soppaan on pistänyt lusikkansa myös Julia Skripalin serkku Viktoria Skripal, joka väitti Reutersin mukaan maanantaina Venäjän televisiossa, että Julia Skripal olisi hakemassa poliittista turvapaikkaa. Naisen mukaan Skripal olisi kertomassa asiasta lähiaikoina.

Keskiviikkoisessa lausunnossaan Julia Skripal korosti, ettei kukaan puhu hänen tai hänen isänsä puolesta ja pyysi serkkuaan Viktoriaa olemaan ottamatta yhteyttä häneen.


Football news:

Liverpool and Everton will play against matches at neutral stadiums
Ronaldo, Messi, Neymar, Salah, Pogba and Griezmann are among the top 10 highest – paid footballers in the world
Juve are not going to keep Pjanic and have stopped trying to sign Artur
Gerardo Martino: The year in Barcelona was the worst of my career
Thousands of Zoom-viewers in Denmark – the best performance of the restart. Aarhus made friends with the service, recreated the stands and carefully added offline
La Liga agreed on June 11 as the date for the resumption of the season with the highest sports Council of Spain
Liverpool want to close the deal for Werner in the coming days