logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell menetti nuorten MM-kisat, mutta arvo NHL-markkinoilla säilyi

Helsingin IFK:n Anton Lundellilta jäivät jääkiekon nuorten MM-kisat pelaamatta, mutta markkina-arvo NHL:ssä pysyi korkella loukkaantumistauon aikana.

Lundell, 18, on kuulunut ensi kesän varaustilaisuuden kärkiryhmään jo pitemmän aikaa, ja on sitä edelleen.Kuutisen viikkoa ennen nuorten MM-turnausta Lundell loukkasi kyynärpäänsä ja pystyi palaamaan kaukaloon vasta vuoden vaihduttua. Jää arvoitukseksi, olisiko Lundellin markkina-arvo noussut kisoissa, mutta ei se ainakaan laskenut.

Lundellia luonnehditaan peliälyltään hyväksi sentteriksi, jopa täydelliseksi paketiksi. Luistelu luokitellaan hyväksi, joskaan ei häikäiseväksi.Monipuolinen Lundell saa selkeän kilpailuedun, kun hän pelaa Liigassa vakituisesti keskushyökkääjänä. Usein nuoret pelaajat on ajettu sisään liigaotteluihin laitahyökkääjän paikan kautta. Näin kävi muun muassa Mikael Granlundille, joka on sittemmin palannut NHL-seuroissaan keskeltä takaisin laidalle.

Kanadalainen laitahyökkääjä Alexis Lafreniere oli kiistaton ykkönen, kun NHL-toimittajat listasivat tulevat varaukset.

Osin kuvitteellisessa tilastossa jokaiselle pelaajalle merkittiin tuleva seura NHL:n nykyisten sijoitusten mukaan. Detroit Redwings pitää perää ja varaisi tässä tapauksessa ykkösenä.Lafreniere menisi Detroitiin, jos kuvio pysyisi nykyisen kaltaisena. Lundellin osoite olisi NHL-toimittajien sijoittelussa Montreal, Ottawa tai Chicago.

Viralliset sijoitukset ja varausvuorot saadaan vasta kauden päätyttyä. Runkosarjan viiden viimeisen kesken arvotaan varausvuorot, joten voi olla, ettei Detroit edes saisi ykkösvuoroa, vaikka sijoittuisi viimeiseksi.

Lafreniere pelasi Kanadan MM-kultaa voittaneessa alle 20-vuotisten joukkueessa. Hän esiintyi vahvasti edukseen, vaikka kuului joukkueen nuorimpiin. Quebecin pääjunioriliigassa pelaava Lafreniere on paljon selkeämpi ykkösvaraus kuin Jack Hughes viime kesänä.Lundellin edelle menevät kookas keskushyökkääjä Quinton Byfield. Hän pelasi myös Kanadan mestarijoukkueessa ja melko vaatimattomin tehoin 0+1.

Saksalainen Tim Stützle latoo kovia pistemääriä kotimaansa liigassa. MM-kisoissa Stützle keräsi pisteet 0+5. Hän täyttää 18 vuotta keskiviikkona.Ruotsalainen laitahyökkääjä Lucas Raymond ihastutti nuorten kisoissa taidoillaan ja ketterällä luistelullaan. Hän kuuluisi viiden kärkeen, jos varaukset tehtäisiin nyt.

Puolustaja Jamies Drysdale oli se pelaaja, joka karkasi parilla potkulla maalintekoon, kun Suomi hävisi Kanadalle välierissä. Drysdale on korkeimmalle rankattu pakki ja voi onnistuessaan pelata hyvän NHL-uran erinomaisen luistelunsa ansiosta. Laukaus Justus Annusen ohi osoitti, että sekin puoli on kunnossa.

Djurgårdenin Alexander Holtz tuli silloin esiin, kun eniten tarvittiin. Hän teki jatkoajan voittomaalin Suomea vastaan, kun Ruotsi aloitti nuorten MM-turnauksen tapaninpäivänä.

Holtzin laukaus on arvioitu ikäluokan parhaaksi, ja sitä se oli Suomeakin vastaan. Hän on tehnyt Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä mukavat seitsemän maalia.


Themes
ICO