Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hiihto | Kävijälaskuri paljastaa: Oittaan ladulla hiihdetään jälleen keskellä yötä

Tiistain ensimmäinen hiihtäjä kiersi Oittaan tykkilumilatua heti vuorokauden vaihduttua.

Espoolainen Ville Sivonen oli viime talvena yksi Oittaan yöhiihtäjistä.

Oittaan ladun varteen Espoossa asennettiin viime joulun alla kävijälaskuri, joka paljasti, että ladulla hiihdettiin myös keskellä yötä.

Nyt sama ilmiö näyttää jatkuvan. Esimerkiksi viime yönä Oittaan laskuri ohitettiin kello yhden aikoihin viisi kertaa.

On oletettavaa, että asialla oli yksi henkilö. Oittaalla on päässyt tiistaina kiertämään noin 1,4 kilometrin lenkkiä, joten ilmeisesti tuo vuorokauden ensimmäinen hiihtäjä sai kokoon noin seitsemän kilometriä hiihtoa.

Noin kaksi tuntia myöhemmin eli kello kolmen paikkeilla tutkaan perustuva laskuri rekisteröi kolme ohitusta ja viiden aikoihin viisi ohitusta. Siitä tahti alkoi sitten kiihtyä. Kello 17.30:een mennessä laskuri oli ohitettu lähes yli 1 800 kertaa.

Yöhiihtoon ei tarvita edes otsalamppua, sillä kuntoradan valaistus on päällä vuorokauden ympäri.

Viime tammikuussa Espoon laduista vastaava ulkoilupäällikkö Petri Forsman kertoi, että yöhiihtäjistä oli myös silminnäkijähavaintoja.

”Kun olemme tehneet lumetushommia yön yli, niin tämä on nähty. Ei siellä oravat juokse ladun yli”, Forsman sanoi tuolloin.

Noin viikkoa myöhemmin HS kertoi espoolaisesta Ville Sivosesta, joka oli yksi Oittaan yöhiihtäjistä. Hän oli lähtenyt ainakin kerran ladulle kello kolmelta yöllä.

Oittaan kävijälaskurista löytyy seuraavia tietoja netistä: Online-tilanne, ladun käyttö vuorokauden eri tunteina ja seitsemän viime päivän kierrosmäärät.

Etelä-Suomessakin on parhaillaan oivallisia pakkasia lumetukseen. Lyhyitä tykkilumilatuja on auki monissa paikoissa, ja niitä pidennetään hyvää vauhtia.

Helsingin Paloheinässä ja Vantaan Petikossa on myös avattu lyhyet ladut.