Finland

Hiihto | Ruotsin mediassa vihjaillaan dopingskandaalilla Rukan maailmancupissa: venäläishiihtäjän tason nousu hämmästyttää

Ruotsin mediassa vihjaillaan dopingskandaalilla Rukan maailmancupissa: venäläishiihtäjän tason nousu hämmästyttää

Expressenin Ludvig Holmberg ei voi ymmärtää, miten Tatjana Sorinan taso on noussut räjähdysmäisesti parissa vuodessa.

Tatiana Sorina oli 10 kilometrin (v) kisassa neljäs, mutta hän nousi toiseksi takaa-ajokilpailussa.­

Venäläinen Tatjana Sorina, 26, oli suurin yllättäjä Rukan maailmancupissa viime viikonloppuna. Hän sijoittui kokonaistuloksissa toiseksi Norjan Therese Johaugin jälkeen. Seuraaviksi sijoittuivat ruotsalaiset Ebba Anderson ja Frida Karlsson.

Nyt Expressenin Ludvig Holmberg kysyy kirjoituksessaan, käyttääkö Sorina dopingia? Holmbergilla ei ole suoranaisia todisteita, vaan hän perustelee vihjailuaan hiihtäjän tasonnousulla.

Holmberg muistuttaa vuoden 2019 Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalista, jossa useita hiihtäjiä kärähti verenvaihdosta. Sitä on yhä vaikea havaita dopingtesteissä. Lisäksi Holmberg muistuttaa, että Venäjän antidopingtoimisto ei tehnyt viime keväänä ollenkaan testejä ja että Maailman antidopingtoimiston Wadan on hankala käydä tekemässä testejä koronaviruspandemian takia.

Miksi Holmbergin vihjailut kohdistuvat juuri Sorinaan?

Holmberg kertoo, että Sorinan tulosparannus on nyt huomattava. Aiemmin Sorinan, jonka sukunimi ennen naimisiinmenoa oli Alešina, paras saavutus oli tammikuulta 2018, jolloin hän sijoittui sprinttihiihdon maailmancupin osakilpailussa sijalle 15.

”Viime kaudella hän ei kilpaillut ollenkaan. Hän oli yksi monista Venäjän naishiihtäjistä, jotka tulivat raskaaksi ennen ilman arvokisoja ollutta talvea. Viime maaliskuussa hän sai tytön ja meni naimisiin valmentaja Igor Sorinin kanssa”, Holmberg kirjoittaa.

”Nyt hän on palannut 26-vuotiaana aivan uutena hiihtäjänä.”

Aiemmin Sorinan paras sijoitus normaalimatkoilla oli 38:s. Kehitys on Holmbergin mielestä järjetöntä.

Holmberg sanoo toivovansa, että Sorina ei käytä dopingia ja kertoo, että Venäjän joukkueen valmentajan Markus Cramerin mukaan Sorinan asenne harjoitteluun on täysin muuttunut.

”Mutta ymmärrän hiihtäjiä, hiihtojohtajia ja hiihdosta kiinnostuneita, jotka ovat epäileväisiä. Minäkin olen tulossa epäileväksi”, Holmberg toteaa.

Sorina testattiin Rukalla ja näyte oli negatiivinen. Holmberg kysyy, mitä negatiivinen testitulos oikeasti merkitsee?

Football news:

The judge was wrong. It can't be that in the moment with De Gea there is no foul, but with the 2nd goal of Manchester United-there is. Maguire about 1:2 with Sheffield
Juventus are Interested in Auar
Ex-CSKA forward Denis Popov has been appointed head coach of SKA Rostov
Solskjaer after 1-2 with Sheffield: Manchester United have no time to feel sorry for themselves. Saturday's match with Arsenal
Brother Chalova moved to the Serbian Subotica
Barcelona will not sign Garcia in the winter due to financial problems
Rodgers on the draw with Everton: It was unlucky that Leicester did not score the second goal