Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hirmuinen tuuli runteli Turkkia – dramaattinen video julki

Myrsky koetteli maanantaina useita Turkin maakuntia. Useita kuoli ja loukkaantui.

Istanbulissa, jossa puuskainen tuuli nousi maanantaina 36 metriin sekunnissa, neljä ihmistä kuoli ja 19 loukkaantui. Uutistoimisto Reutersin mukaan yksi kuolonuhreista oli ulkomaan kansalainen, mutta kansalaisuutta ei ole vielä kerrottu.

Myrskyn vuoksi lentokoneilla oli vaikeuksia laskeutua Istanbulin ja Sabiha Gökçenin lentokentille.

Istanbulin laitamilla sijaitsevassa Çatalcassa tuuli kaatoi kellotornin, Pendikin alueella upposi kalastusalus ja Bosporinsalmi suljettiin laivaliikenteeltä huonojen sääolosuhteiden vuoksi.

Zonguldakin maakunnassa Mustanmeren rannikolla yksi rakennustyöläinen kuoli, kun muuri kaatui hänen päälleen voimakkaan tuulen vuoksi.

Egeanmeren rannikkolla sijaitsevassa maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Izmirissä, voimakas, yli 30 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli aiheutti niin suuria aaltoja, että merivesi nousi rantatielle ja sillä kulkeville raitiovaunukiskoille. Viranomaiset keskeyttivät lauttaliikenteen.

Voimakas tuuli teki tuhojaan myös muualla maassa: Rakennusten kattoja repeytyi irti, rekkoja kaatui teille, ja puita kaatui. Aineellisia vahinkoja tapahtui paljon ja viranomaiset ovat varoittaneet myrskyisän sään jatkuvan myös tiistaina.