Japanilainen ajoneuvovalmistaja Honda vetää takaisin yli 600 000 maasto- ja pakettiautoa viallisen ohjelmiston takia. Takaisin veto tehdään Yhdysvalloissa ja palautukset alkavat 23. syyskuuta, yhtiö ilmoitti tiistaina uutissivustollaan.

Ohjelmistovika aiheuttaa ongelmia muun muassa auton kojelaudan näytössä ja peruutuskamerassa. Vika koskee tiettyjä Odyssey, Passport, ja Pilot -malleja.

Odyssey (2018–2020), Passport (2019–2020) ja Pilot (2019–2021) -mallit on varustettu virheellisellä kojelaudan ohjausyksikön ohjelmistolla, jonka myötä kriittiset tiedot kuten nopeus, moottoriöljyn paine ja vaihdevalinta saattavat jäädä uupumaan näytöltä. Myös peruutuskuvan näyttämisessä saattaa ilmetä ongelmia, The Verge kirjoittaa.

Vika korjaantuu vasta kun auto sammutetaan ja käynnistetään uudelleen. Näyttö voi myös käynnistyä uudelleen kesken kaiken, Yhdysvaltain liikenneministeriön kansallisen moottoritieliikenteen turvallisuushallinto NHTSA kertoo.

Ohjelmiston uudelleenasennusta ei voi suorittaa etänä, vaan se on tehtävä jälleenmyyjien avustuksella.

Toinen takaisin veto liittyy kyseisten mallien, pois lukien 2018 Odysseyt, keskusverkon virheelliseen ohjelmistoon. Se voi aiheuttaa useita virheitä, jotka voivat viivästyttää tai estää peruutuskamerakuvan näyttämistä. Virhe voi myös sekoittaa auton äänentoiston. Tämä vika on mahdollista korjata myös lataamalla langaton päivitys.