Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

HS: Egyptissä 16 vuotta sitten kadonnutta suomalais­tutkijaa ei ole vieläkään löydetty

Tutkija ja seksuaalivähemmistöaktiivi Lasse Kekki katosi 16 vuotta sitten Egyptissä, 41 vuoden iässä.

Helsingin Sanomat julkaisi tiistaina artikkelin Kekin katoamisesta. Filosofian tohtori ja suomalaisen queer-tutkimuksen uranuurtaja suuntasi vuoden 2006 marraskuussa puhujavieraaksi Kairon kansainväliseen kirjallisuuskongressiin, mutta ei koskaan palannut matkaltaan.

HS kertoo, että Kekin luento kongressissa olisi oletettavasti liittynyt hänen aiempaan kirjoitukseensa homovihamurhista.

Luentoa ei kuitenkaan ehditty pitää. 6. marraskuuta Kekki ei ilmaantunut hotellin pihalle ja hänen huoneensa oli tyhjä.

Vuosia myöhemmin Kekin kohtalo on vieläkin hämärän peitossa. HS:n artikkelissa kysytään, liittyikö katoaminen mahdollisesti hänen esitelmäänsä tai siihen, että hän oli homoseksuaali.

Vaikka homoseksuaalisuus ei ole Egyptissä virallisesti laitonta, valtio on kuitenkin ottanut kiinni seksuaalivähemmistöjen edustajia kiinni ja jakanut heille kovia tuomioita ”moraalittomuudesta”. Vuonna 2006 Kairossa oli myös yleisesti ottaen turvatonta ja levotonta.

Kekin veli Tero kertoo HS:lle, että Lassen puhuessa läheisilleen viimeisen kerran lauantaina 4. marraskuuta tämä kuulosti alakuloiselta, mutta ei kuitenkaan itsetuhoiselta.

HS:n mukaan Kekin äiti soitti pojalleen Kairoon 5. marraskuuta. Puheluun vastattiin, mutta poliisi ei kyennyt koskaan varmistamaan oliko vastaaja Lasse. Myöhemmät puhelut katkaistiin.

– Spekuloinnista ei ole mitään hyötyä, sillä emme koskaan saa tietää, mitä todella tapahtui. Oman hyvinvoinnin takia on ehdottoman tärkeä päästä siirtymään eteenpäin, Kekin puoliso Juha toteaa HS:lle.