logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

HS Tuusula: Kansanedustaja Ruut Sjöblom kertoo rajusta piinastaan: Kuollut eläin jätesäkissä, nimettömiä uhkailuviestejä ja viimeisimpänä kodin tärvely

Kokoomuksen kansanedustaja Ruut Sjöblom kertoo, että hänen kotiinsa murtauduttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kansanedustajan mukaan Tuusulassa sijaitseva koti sotkettiin täysin ja tavaroita varastettiin jonkin verran.

“Oloni on niin järkyttynyt. Perusturvallisuuden tunnettani on horjutettu”, Sjöblom kertoo HS:lle. Kansanedustajan äänessä on hämmennystä ja surua.43-vuotias Sjöblom valittiin kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä keväällä 2019. Hän oli myös Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja viime kesäkuuhun saakka.

Yrittäjätaustaisella Sjöblomilla on kaksi tytärtä. Murron tekijät olivat Sjöblomin mukaan menneet sisään taloon perheen 11-vuotiaan tyttären huoneen ikkunasta. Ennen murtoa tekijät olivat katkaisseet talosta sähköt.”Se on onni, että emme olleet kotona. Meillä on vahvat, kolminkertaiset ikkunat, joista oli tultu sisään rajulla ja väkivaltaisella tavalla.”

Tyttären huoneen lattialla lepäsi lasinsirujen keskellä suuri kivi.

”Lasten lelut oli paiskottu ympäriinsä, joka huoneessa tavarat vedetty alas hyllyistä ja kaapeista ja kaikki paikat sotkettu.”Murrosta Sjöblom kertoi sunnuntai-iltana kirjoittamassaan julkisessa Facebook-päivityksessä.

Erikoista murrossa oli, että kovin paljon tavaraa ei ole anastettu. Sjöblom on huomannut varkaiden mukaan päätyneen joitakin koruja, samppanjapullon sekä käyntikortteja.


Talo sijaitsee Tuusulassa omakotitaloalueella, mutta naapurit eivät ole huomanneet ikkunan hajottamista tai murron tekijöitä.

Kansanedustajan työnsä lisäksi Sjöblom on ollut vahva kuntavaikuttaja paitsi Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtajana, myös perheyrityksensä kautta. Sjöblom ei osaa sanoa, voiko asuntomurron motiivina olla esimerkiksi politiikka.

”Tekijöiden motiivia voi vain arvailla. Poliisi tutkii nyt, voiko murto olla yhteydessä aiempiin uhkauksiin.”Sjöblom kertoo saaneensa viime eduskuntavaaleista saakka erilaisia uhkauksia niin tekstiviestitse kuin sähköpostitsekin.

”Prepaid-numeroista on tullut tekstiviestejä, joissa annetaan ymmärtää, että minulle käy huonosti.”

Viesteissä ei ole kerrottu syytä uhkauksille.

Uutena kansanedustajana Sjöblom osasi odottaa kovaakin kritiikkiä, muttei suoranaista uhkailua.

”Olin lukenut monta juttua siitä uhkailusta, mitä kansanedustajat saavat osakseen. Mutta kun se sattui omalle kohdalle, sen rajuus yllätti.”

Jouluna uhkailu sai omituisen lisäkierteen.

Sjöblom perheineen oli syömässä isänsä Juhani Sjöblomin luona, kun pihassa havaittiin sinne kuulumaton jätesäkki.

Säkin sisältä paljastui kuollut eläin.

Säkki sisältöineen päätyi poliisin tutkittavaksi. Sjöblom ei tiedä, mikä eläin säkissä oli.

”Minulle ei ole tullut tietoa, onko se jo tunnistettu.”

Ruut Sjöblom kertoo Facebookin kirjoittamansa viestin jälkeen saaneensa useita yhteydenottoja, joissa kerrotaan muidenkin Uudenmaan alueen omakotitalojen joutuneen murtojen kohteeksi.

Toistaiseksi on epävarmaa, olivatko tekijät valinneet kohteekseen tarkoituksella juuri Sjöblomin kodin, vai oliko tyhjänä ollut talo valikoitunut sattumalta.

”Poliisi on käynyt tutkimassa paikat erittäin hyvin. He suhtautuivat asiaan vakavasti, toivottavasti tekijät saadaan kiinni.”

Themes
ICO