Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

HS Vantaa | Vantaa teki järjen­vastaisen liikkeen 50 vuotta sitten: Se halusi rajoittaa asunto­rakentamista keskellä kaupungistumisen villeintä aikaa

Nykypäivänä Vantaa rakentaa yhä tiiviimpää kaupunkia. 50 vuotta sitten se halusi rajoittaa asuntotuotantoaan, ja jo silloin oltiin myös huolissaan ulkoilualueiden säilymisestä kaupungissa.

”Vähemmän ja viihtyisämpiä asuntoja Vantaan kauppalaan”, otsikoi Helsingin Sanomat juttunsa 9.12.1971.

Nykyään pääkaupunkiseudun kuntiin rakennetaan kiivaasti uutta. Myös 1970-luvulla oli niin. Vantaa kuitenkin päätyi tuolloin hieman erilaiseen ratkaisuun.

Helsingin maalaiskunta oli muuttumassa Vantaan kauppalaksi vuoden 1972 alusta. Edeltävässä joulukuussa siellä ennakoitiin asuntorakentamisen tarvetta. Ehkä ajan trendin näkökulmasta yllättävästi maalaiskunta yritti hillitä tuotantoaan, vaikka asukasvirta maaseudulta Helsingin seudulle ei näyttänyt laantumisen merkkejä.

Helsingin Sanomat kirjoitti 9. joulukuuta 1971 maalaiskunnan asuntotuotanto-ohjelmasta seuraavalle viisivuotiskaudelle otsikolla: ”Vähemmän ja viihtyisämpiä asuntoja Vantaan kauppalaan”.

Jutun mukaan uusien pientalojen kerrosalatavoitetta pudotettaisiin vuonna 1972 kolmanneksella aiempiin suunnitelmiin nähden. Myös kerrostaloasuntoja valmistuisi 700 aiempia tavoitteita vähemmän.

”Helsingin maalaiskunnassa ollaan uskomassa todisteluihin, joiden mukaan kunnan asuntotuotanto-ohjelmat ovat huomattavasti ylimitoitetut”, lehti kirjoitti.

Helsingin maalaiskunnan ja Espoon kauppalan ylimitoitetuista tavoitteista olivat esittäneet väitteitä etenkin Helsingin kaupunki ja Seutukaavaliitto.

Jutun mukaan Helsingin seudulla oli moni asukas muutti pienemmästä asunnosta suurempaan. Heillä katsottiin myös olevan asuinympäristöä koskevia tarpeita.

”Etelä-Vantaan nopean rakentamisen nähdään olevan johtamassa siihen, että alueen ulkoilualueet ovat häviämässä”, HS kirjoitti.

Kun asuntojen kokoa ja varustetasoa oli parannettu, oli ympäristön kehittäminen jäänyt vähälle huomiolle.

Juttu myös muistuttaa, ettei Vantaan ikuisuusongelma todella ole uusi:

”Erityisenä vaikeutena ohjelmassa nähdään julkisen liikenteen palvelutason nostaminen nivellettäessä uusia alueita muuhun systeemiympäristöön.”

Aiheeseen liittyvää:

Lahdenväylän kupeeseen kaavailtiin 1970-luvulla mahtipontista motellia – Miksi hanke kaatui?

Betonilähiöiden kupeessa sijaitsee monille yhä tuntematon Vapaala, jota rakennetaan nyt hurjaa tahtia: ”Minultakin on käyty kysymässä, myisinkö tontin”

Moottoritien taakse putkahti moderni lähiö liki huomaamatta – Asukkaita seuraa kaikkialle seudun bensan­käryisestä menneisyydestä ruopattu teema

Vantaan tunnetuin kaupunginosa kasvaa niin nopeasti, että se voisi olla oma kaupunkinsa – Asukasluvun uskotaan tuplaantuvan, siluettiin hamutaan lähes 20-kerroksisia torneja

”Myyrmäkeä tästä ei ole tulossa” – Rakennusperintökohteita vilisevien kortteleiden keskelle aiotaan rakentaa kerrostaloja Vantaalla