Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Huijari soittelee terveys­keskuksen nimissä, varastaa henkilö­tunnuksia

Yllättävän kohdennettu tietojenkalasteluhyökkäys kutsuu suolistoseulontaan.

Soittaja pelottelee vastaajan kuuluvan riskiryhmään. Kuva:  ponsulak / Colourbox

Äänekosken kaupunki varoittaa huijauspuheluista. Kuntalaiset ovat saaneet Äänekosken terveyskeskuksen nimissä soittoja suolistoseulontaan liittyen, ja tavoitteena on henkilötunnusten varastaminen.

Tiedotteen mukaan terveyskeskus ei kutsu seulontaan puhelimitse, vaan kirjeitse. Lisäksi keskuksen ei edes tarvitse kysyä henkilötunnuksia, koska seulontaan osallistuvien henkilötiedot ovat jo valmiiksi sen käytettävissä.

Myös seulontatulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä. Lisäksi seulontaa seuraavat mahdolliset puhelut eivät tule tuntemattomasta numerosta, vaan Äänekosken terveyskeskuksen tähystyshoitajalta, jonka numero on nähtävissä.

Aiemmin sähköpostitse ja tekstiviestitse tehdyt tietojenkalasteluhyökkäykset ovat viime vuosina saaneet rinnalleen yhä enemmän puhelinkalastelua. On kuitenkin harvinaista, että hyökkääjä teeskentelee näin tarkasti valittua tahoa eli yhtä tiettyä terveyskeskusta.

Lue lisää: Varo uudenlaisia huijauksia – laita luuri kiinni, jos saat tällaisen soiton

Tiedote ei selvitä hyökkääjän mahdollisia motiiveja tai alkuperää.

– Me emme kysele koskaan puhelimitse henkilötunnuksia. Eikä seulontaan tarvitse varata aikaa ja tulla tänne meille kakkimaan, johtava hoitaja Anna-Kaisa Hyvönen kommentoi Keskisuomalaiselle (maksullinen).

Lehden mukaan soittaja on myös väittänyt vastaajan kuuluvan riskiryhmään.