Finland

Huippukokki suomii kovin sanoin hallituksen ravintola­linjauksia: ”Surkea esitys”

Ravintola Savoyn huippukokki Helena Puolakka arvosteli aukiolorajoituksia, piti tukien määrää naurettavana ja viestintää sekavana.

Ravintola Savoyta johtava Helena Puolakka pettyi hallituksen ravintolalinjauksiin.­

Helsinkiläisen ravintola Savoyn ”chef patron” Helena Puolakka heitti oman lusikkansa hallituksen ravintolasulkusoppaan.

Puolakka kertoi torstai-iltana Instagram-päivityksessään kipakasti omat mietteensä.

Puolakka kirjoittaa, että ravintola Savoyssa kävi viime vuoden aikana lähes 17 000 asiakasta, mutta yhtä ainutta koronatartuntaa tai altistumista ei ole ravintolaan jäljitetty.

Silti Savoy oli kaikkien muiden ravintoloiden tavoin kuusi viikkoa täyssulussa. Sen jälkeen ravintolat on voitu avata tiukoin rajoituksin.

Torstaina ravintola-ala koki jälleen uuden pettymyksen, kun hallitus ei käsitellytkään rajoitusten lieventämistä tiukimmilla epidemia-alueilla.

Puolakka lisäsi, että tarjolla on ollut vain loputonta epätietoisuutta, ja työntekijöiden motivointi on ollut vaikeaa. Puolakka suomi myös ravintoloiden saamien tukien määrää ja hallituksen viestintää sekavaksi.

– Surkea esitys, yli 20 vuotta ulkomailla työskennellyt Puolakka päätti viestinsä.

Tiukimmat rajoitukset jäivät yhä voimaan Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa äitienpäivän yli.

Alkoholia saa anniskella näillä alueilla kello 7–17. Baarien tulee sulkea ovensa kello 18, muut ravintolat saavat olla auki asiakkaille kello 19:ään saakka.

Ravintola Savoy saa ottaa tällä hetkellä asiakkaita puolet enimmäismäärästä, alkoholitarjoilun on päätyttävä kello 17 ja ravintolan on suljettava ovensa kello 19.­

Asiakaspaikkojen rajoitukset pysyivät, eli ruokaravintolat saavat täyttää puolet kapasiteetista ja anniskelupainotteiset ravintolat kolmasosan maksimimäärästä.

Päätös on Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan mukaan valtava takaisku esimerkiksi äitienpäivälounaita tarjoaville ravintoloille. MaRan tiedotteen mukaan 50 prosentin asiakaspaikkarajoitus ”aiheuttaa suurelle osalle asiakkaista ison pettymyksen ja estää samalla kannattavan liiketoiminnan harjoittamisen”.

Myös illallisten järjestäminen on käytännössä mahdotonta rajoitusten takia.

– Hallitus osoittaa täydellistä piittaamattomuutta yrittäjien ja työntekijöiden hätää kohtaan, MaRan tiedotteessa todetaan.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it