Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hurstin leipä­jonot kasvussa köyhien Linnan juhlien alla – ”Kyllähän tämä tilanne herättää kysymyksiä”

Hurstinapu on varannut tarjoiltavaksi kaksi soppatykillistä hernekeittoa itsenäisyyspäivän tapahtumaa varten.

Hyväntekeväisyysyhdistys tunnetaan erityisesti Helsinginkadulla järjestettävästä ruokajaosta. Kuva:  Ville Maali / Helsingin Sanomat

HursTinapu järjestää perinteiset Köyhien Linnan juhlat itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 12 alkaen Hakaniementorilla Helsingissä.

Tapahtumassa jaetaan osallistujille hernekeittoa. Lisäksi Hakaniementorilla esiintyy laulaja Juha Tapio.

– Meillä on kaksi soppatykkiä täynnä hernesoppaa. Niissä on riittävästi palvilihaa seassa. Näin koronan jälkeen en tiedä mitä odottaa, mutta toivottavasti paikalle tulisi porukkaa niin, että soppaa ei menisi hukkaan, hyväntekeväisyysyhdistyksen varatoiminnanjohtaja Heikki Hursti kertoo.

Hurstin mukaan tapahtumaan on varauduttu myös astioilla, joiden avulla keittoa voidaan tarjota tarvittaessa kotiin vietäväksi.

Hyväntekeväisyysyhdistys maksaa vuokraa soppatykeistä. Juha Tapion keikka taas on Hurstin mukaan hyväntekeväisyyskeikka.

Varatoiminnanjohtaja Heikki Hurstin mukaan kiristynyt taloustilanne on heijastunut suoraan yhdistyksen perinteisiin ruokajakoihin. Hurstin mukaan ruokajono on kasvanut uusilla ihmisillä samalla kun kauppojen ruokalahjoitukset ovat heikentyneet.

– Kyllähän tämä tilanne herättää kysymyksiä ja ajatuksia siitä, miten nämä ihmiset, jotka apua tarvitsevat, pärjäävät omassa elämässään näinä vaikeina aikoina.

Hurstin mukaan ihmisten halu auttaa on toisaalta lisääntynyt.

– Positiivista on ollut se, että yhteisöllisyys ja ihmisten auttamisen halu auttaa on ollut selvästi kasvussa.

Yhdistys järjestää jouluaattona myös perinteisen yksinäisten ja vähävaraisten joulujuhlan Helsingin Messukeskuksessa. Joulujuhla järjestetään nyt ensimmäistä kertaa koronatauon jälkeen. Kello 12 alkavan juhlan ovet avataan kello 11.

– Joulujuhla järjestetään, jotta yksinäiset ja avun tarpeessa olevat voisivat tulla syömään ja nauttimaan ohjelmasta yhdessä meidän kanssa. Mukaan osallistujille jaetaan myös ruokakassit.

Hurstin mukaan koronapandemiaa edeltävänä vuonna kävijöitä oli juhlassa jopa 1 400.

– Kutkuttava ja jännittävä tunne, miten ihmiset lähtevät tänä vuonna liikkeelle. Tuleeko saman verran ihmisiä kuin viimeksi vai enemmän?

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö eli Hurstinapu ry tunnetaan erityisesti Helsinginkadulla keskiviikkoisin ja perjantaisin järjestettävästä ruokajaosta.