Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ilveksen voitto meni Ässät-fanien tunteisiin! Törkeitä eleitä julkkiskuuluttajalle

Jyrki Jokipakka nousi Ilveksen ykköshahmoksi, kun tamperelaisseura kaatoi Ässät kotikaukalossaan 4–1.

Jyrki Jokipakka oli Ilveksen luottomies keskiviikkona. Arkistokuva. Kuva:  Kalle Parkkinen

Ilveksen puolustuksen johtajahahmo Jyrki Jokipakka, 32, nousi tärkeällä hetkellä näyttämään muulle joukkueelle esimerkkiä. Hän laukoi itse voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman ja pohjusti syötöllään Filip Westerholmin tekemän kolmannen maalin.

– Ei heti tule mieleen, milloin sekä minä että pakkiparini olisimme onnistuneet samassa pelissä maalinteossa, Jokipakka hymyili.

Jokipakalla on syvällä DNA:ssa tamperelainen perusmentaliteetti: ”Ei tehrä tästä ny mitään numeroo.”

Osa vastauksista on selvästi myös tarkoituksellista vähäsanaisuutta keskeneräisen puolivälieräsarjan takia.

Jokipakan tekemä maali oli ammattimiehen työnäyte. Kiekko vauhdista mukaan kädellä ja perään tarkka laukaus ylänurkkaan. Kunnian osumasta hän jakoi kuitenkin ihan muille.

(Matias) Mäntykivi vei kiekon alueelle, ja pysäytti hyvin pelin sinisellä ja näki minut. Vähän tuurillakin sain kiekon matkaan. Yritin vetää vain maalia kohti, mutta hyvä, että meni, Jokipakka kertasi.

Laukaus ei näyttänyt lainkaan sinne päin sutaisulta. Väitätkö, ettet muka ole harjoitellut koskaan yläpesiä?

– No, treeneissä tulee välillä sinne vedeltyä, mutta ei sen kummempaa.

Jokipakka kellotti peliaikaa 20.21 – toiseksi eniten Ilveksestä – ja kokosi tehosaldon +2.

– Peruspakin perushommaa, ei sen kummenpaa.

Toisin kuin maanantaina Porissa, Ilves otti komennon heti ottelun alussa.

– Saimme toimitettua kiekkoja Ässien pakkien selustaan ja pidettyä sitä hyvin hyökkäyspäässä, Jokipakka summasi.

Ässät ei saanut missään vaiheessa todellista kirivaihdetta päälle, vaikka tuttu soturiasenne vahvistuikin toisessa ja kolmannessa erässä.

Pelin kuva todennäköisesti muuttuu taas keskiviikkona, kun täpötäysi Isomäki siivittää Ässät kotijäällään hurmioon ja joukkue tulee lujaa päälle heti alusta saakka.

– Ei siinä mitään ihmeellistä meidän kannalta pitäisi olla. On oltava valmis kamppailemaan ja pelattava fiksusti kiekko omalta alueelta pois, Jokipakka suunnitteli taktiikkaa seuraavaan otteluun.

Jokipakka pelasi ennen tätä kautta edellisen kerran Ilveksessä vuosina 2010–2013. Silloinkin joukkueella oli keväisin kovia panoksia, mutta ihan eri päässä SM-liigaa, kun Ilves taisteli liigakarsinnoissa sarjapaikastaan.

Sittemmin kabinettinostetut Vaasan Sport ja Mikkelin Jukurit kaatuivat voitoin 4–1. Niissä sarjoissa Ilveksellä ei ollut kuin hävittävää.

– Voi sanoa, että Ilveksessä kaikki on muuttunut niistä ajoista. Vain huoltajat (Lasse Laukkanen ja Janne Jansson) ovat pysyneet, Jokipakka kuvaili muutosta.

Uusi Nokia-areena ja mahdollisuus menestyä omassa kotikaupungissa painoivat vaakakupissa, kun Jokipakka päätti viime kesänä palata ainakin yhdeksi kaudeksi Ilvekseen NHL-kausiensa (150 ottelua) ja viiden KHL-vuoden jälkeen.

– Eihän näistä meidän kotipeleistä tunnelma parane. En muista, että missään joukkueessa maailmallakaan olisin kokenut parempaa kannustamista. Se panee antamaan parastaan joka pelissä, Jokipakka kiitteli faneja.

Keskiviikkona kolmannessa puolivälierässä Nokia-areenassa oli 9638 katsojaa. Kahden Ilveksen kotipuolivälierän yleisökeskiarvo on nyt komeasti 10 473.

Tunnelmaa kohotti entisestään runsaslukuiset Ässien fanit. Heillä riitti energiaa vielä pelin jälkeenkin, kun ottelun kuuluttaja Sami Hintsanen käveli pelin jälkeen läpi kaukalon.

– Näyttivät minulle keskisormea ja kurkunleikkausmerkkiä. Suhtauduin tilanteeseen kaikella rakkaudella ja lähetin heille saamani huomion jälkeen lentosuukkoja, televisiostakin tuttu Hintsanen paljasti.

Sami Hintsanen toimii Ilveksen peleissä kuuluttajana. Arkistokuva. Kuva:  AAMULEHTI

Ilveksen tehokkaimman puolustajan Les Lancasterin ilta oli erikoinen. Hän ei pelannut avauserän jälkeen kuin kerran ylivoimaa päätöserässä. Peliaikaa koko ottelussa kertyi vain 6.36.

On mielenkiintoista seurata, miten Lancaster suhtautuu penkillä istumiseensa tulevissa otteluissa – vai mahtuuko hän lainkaan enää kokoonpanoon?

Ilveksen päävalmentajalta Antti Pennaselta kysyttiin pelin jälkeen C Moren lehdistötilaisuudessa, johtuiko Lancasterin pelaamattomuus puolustamiseen satsaamisesta, vastaus oli ytimekäs:

– Vaikka niin.

Ässien kannalta ottelusarjan asetelma pysyi samana. Ässien kapteeni Roope Talaja tiivisti sen osuvasti.

– Ilves oli selvästi parempi. Ei löydetty vieläkään oikeita lääkkeitä, mutta jossain vaiheessa ne on löydettävä. Ainakin kerran on meidän täällä Nokia-areenassa voitettava, jos jatkoon tästä sarjasta haluamme päästä.

– Mutta niitä konsteja ei tarvitse vielä miettiä, nyt pitää ladata kaikki keskiviikon kotipeliin.

Aiheeseen liittyvää