Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Indonesia | Tuhannet pakenevat tulivuori Semerun purkausta Indonesiassa: tuhka­pilvi peitti kylät pimeyteen

Indonesiassa on yli sata aktiivista tulivuorta.

Semeru-tulivuori purkautui lauantaina Indonesiassa Lumajangin alueella.

Tuhannet kyläläiset ovat joutuneet pakenemaan Semeru-tulivuoren purkausta Indonesian Jaava-saaren itäosassa, kertovat uutistoimistot.

Tulivuoren ilmoille syöksemä valtava tuhkapilvi on verhonnut kokonaisia kyliä Lumajangin alueella pimeyteen.

Viranomaisten mukaan laava on saavuttanut joitakin asuinalueita ja katkaissut Lumajangin ja lähimmän Malang-kaupungin välisen tien ja sillan.

”Useat alueet ovat peittyneet tulivuoren tuhkaan”, kertoi luonnonkatastrofeista vastaavan viraston BNPB:n tiedottaja Abdul Muhari uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Rakennamme suojia.”

Sosiaalisen median kuvissa harmaa tuhkapilvi kohoaa Lumajangin alueen asuintalojen yllä taivaisiin ja ihmiset juoksevat kaduilla pakoon.

Tuhka on peittänyt rakennuksia, mutta uhreja tai laajoja tuhoja ei ollut ainakaan lauantaina päivällä tiedossa, kertoivat paikalliset viranomaiset tiedotteessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Evakuointitelttoja pystytetään niille, jotka joutuvat jättämään kotinsa.

Tuhkapilvi havaittiin paikallista aikaa kolmelta iltapäivällä eli kymmeneltä aamulla Suomen aikaa.

Semeru on yksi Indonesian lähes 130 aktiivisesta tulivuoresta, eivätkä pienet purkaukset ole harvinaisia. Tällä viikolla myös Jaavan keskiosassa sijaitseva aktiivisuudestaan tunnettu Merapi-tulivuori on tupruttanut tuhkaa ilmaan.

Kyläläinen katseli penkiltä tulivuori Merapia Slemanissa Indonesiassa torstaina. Merapi on Indonesian aktiivisin tulivuori.