Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Itsenäisyyspäivä | Ukrainan Suomen-suurlähettiläs onnittelee Suomea video­viesteillä: ”Itsenäisyys on arvokas aarre, jota suojellaan”

Kotimaa|Itsenäisyyspäivä

Olga Dibrova julkaisi onnittelunsa sekä suomeksi että ruotsiksi Twitter-tilillään tiistaina.

Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova vuonna 2016. Kuva:  Seppo Solmela / IS

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova onnittelee Suomea itsenäisyyspäivän johdosta videoviesteillä.

Dibrova julkaisi onnitteluviestinsä sekä suomeksi että ruotsiksi Twitter-tilillään tiistaina.

”Hyvät suomalaiset ystävät! Onnittelen teitä lämpimästi itsenäisyyspäivän johdosta. Molemmat meistä tietävät itsenäisyyden merkityksen. Se on arvokas aarre, jota suojellaan. Ukrainalaiset ja suomalaiset etenivät kohti itsenäisyyttä vuosisatoja, ja he voittivat”, suurlähettiläs Dibrova sanoo videolla.

”Tiedätte sen tunteen, kun tuhannet pommit ja ammukset, lähestyvät valtavalla nopeudella. Ja viattomat siviilit joutuvat itkien jättämään kotinsa ja etsimään suojaa muualta. Nyt, kun ukrainalaiset joutuvat puolustamaan maata Venäjän hyökkäyksen takia, olette kanssamme koko sydämestänne. Kiitos teille tästä!” hän jatkaa ja kiittää Suomea vielä myös sen antamasta käytännön tuesta Ukrainalle.

Suomenkielisellä videolla Dibrova muistuttaa siitä, miten sekä suomalaisilla että ukrainalaisilla on ”sisua”, joka auttaa molempia kansoja kestämään ja voittamaan.

Suurlähettilään mukaan kohtalo on yhdistänyt ukrainalaiset ja suomalaiset ”monilla historiallisilla yhtäläisyyksillä”.

”Uskomme, että jo lähitulevaisuudessa, yhdistämme voimamme Ukrainan jälleenrakentamiseen”, hän toteaa videon loppuosassa.