Finland

Jääkiekko | HIFK lopetti pelaamisen ja hukkasi kolmen maalin johtonsa, Kärpät vei ottelun jatkoerään

Vimmattu takaa-ajo tuotti tulosta ja Kärpät venytti ottelua.

Tässä vaiheessa HIFK juhli. HIFK:n Juho Keränen sai maalinsa jälkeen David Bernhardtin onnittelijakseen.­

Helsingin IFK ilmeisesti luuli kolmen maalin johdossa, että jääkiekon puolivälerä Kärppiä vastaan olisi postimerkkiä vaille valmis paketti. Ei ollut.

Kärpät sai toisen erän lopussa kavennuksen 4–2:een ja jatkoi vimmattua takaa-ajoa kolmannessa. Puolustaja Libor Sulakin ja Radek Koblizekin maaleilla Kärpät tuli tasoihin ja ottelu siirtyi jatkoerään.

Ottelu on edelleen kesken ja tilanteessa 4–4, kun jatkoerä käynnistyi.

IFK:n 4–1-johto osoittautui yllättävän kevyeksi, kun joukkue nosti jalan kaasulta ja Kärpät pääsi kaikki voimat liikkeelle. Kokenut Mika Pyörälä ohjasi kavennusjahdin ensimmäisen osuman: 4–2.

Sekään ei pelastanut IFK:ta varsinaisella peliajalla, että joukkue sai salama-alun. Jere Sallinen ohjasi ilmasta avausmaalin 25 sekunnin jälkeen. Maali oli nopea, mutta videotarkistus hidas. Pasilan tilannehuneesta nousu höyry, kun erotuomarit ja otteluvalvojat arpoivat, oliko Sallisen saama kosketus kiekkoon korkea maila vai ei. Tuomio kuului kohti keskiympyrää ja maalin hyväksyntää.

Puolustaja Rony Ahosen tekemään IFK:n 2–1-maaliin kulminoitui Kärppien koko pelaaminen. Puolustajat avasivat peliä liian hiitaasti, pitivät kiekkoa liian kauan ja hukkasivat mahdollisuuden nopeampaan hyökkäämiseen.

Juuri ennen Ahosen maalia puolustaja Topi Niemelä piti ensin kiekkoa ja antoi sen Joona Huttulalle. Haalariosastoon kuuluva Micke-Max Åsten alkoi seurata ja painostaa Huttulaa väsymättömällä tarmolla. Jahti onnistui, kun Huttula menetti kiekon. Ahonen sai yllättävän maalipaikan ja napautti johtomaalin.

IFK:n kolmannessa osumassa alkoi olla hallimestarin spesiaalin makua. Juho Keränen heitti kiekon kuin puolihuolimattomasti kohti Kärppien maalia. Åsten kyyristyi edestä ja Patrik Rybár imaisi kiekon kehikkoon.

Kolmas maali riitti Kärppien valmennusjohdolle ja Rybár vaihtui Justus Annuseen. Rybár ei ehtinyt torjua kertaakaan, kun kolme kiekkoa painui sihään.

IFK:n valttina kahdessa ensimmäisessä erässä oli nelosketjun dynaamisuus. Joukkue sai kärkikenttien takaa enemmän tehoa ja tukea kuin Kärpät. Nelosvitja Åsten–Miro Väänänen–Keränen oli mainiossa vedossa maanantaina ja jatkoi täysin samasta tiistaina kierroksia lisäten.

Kun IFK veto loppui kolmannessa erässä, saivat Kärppien pakit rauhassa avata peliä. Painopiste pelissä kallistui heti oululaisille. Kyllä Kärpät on niin laadukas joukkue, ettei sillä saisi antaa näin paljon löysää.

Puolustaja Mikko Kousa puuttui IFK:n kokoonpanosta. Kousa loukkasi jalkansa tavoitellessaan kiekkoa Aatu Rädyn kanssa ensimmäisen ottelun toisessa erässä. Kärpiltä putosi Otto Karvinen viime hetkillä pois kokoonpanosta. Hänen fyysistä peliään Kärpät olisi kaivannut.

Ottelusarja jatkuu Oulussa torstaina ja välieriin pääsyyn vaditaan kolme voittoa.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude