Jääkiekko | HIFK pelasi kauden parhaan ottelunsa – päävalmentaja Ville Peltonen teilasi älykiekkojärjestelmän

Kuakalossa ei näkynyt, että stadilaiset kelluvat Liigan pohjalla ennen perjantai-iltaa, vaan eivät kuulu sinne enää.

Eetu Koivistoinen päästelee iloa irti tehtyään HIFK:n ensimmäisen maalin Kärppiä vastaan. Kuva:  Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin jäähallin yleisömäärä oli HIFK:n ja Kärppien kohtaamisessa juhlavat 7 527. Kannatti tulla. IFK otti 2–0-voiton ja pelasi kauden parhaan ottelunsa.

Ennen perjantai-iltaa HIFK kellui jääkiekkoliigan viimeistä edellisenä, mutta sarjasijoituksesta ei ollut merkkiäkään kaukalossa. Voitto nosti IFK:n pohjalta kymmenenneksi.

”Me pelattiin kyllä hyvin ja oltiin paremmin pelin päällä kuin vastustaja”, sentteri Eetu Koivistoinen sanoi. Hän laukoi HIFK:n ensimmäisen maalin ja siten voitto-osuman.

”Paras tapa puolustaa on hyökätä, ja se toimi meillä loistavasti. Lopussa oli todella uhrautuvaa pelaamista.”

Kärpät sai mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun Ilari Melart nojasi liikaa Julius Junttilaan. Tuomio kuului: rangaistuslaukaus.

Puolustaja David Rundblad yritti tasoittaa, kun peli oli silloin vielä 1–1, mutta Roope Taponen torjui hanskallaan.

Päävalmentaja Ville Peltonen intoutui kehumaan Taposta isosta torjunnasta. Koivistoinen jakoi Peltosen tapaan kiitosta maalivahdin suuntaan.

Taposelle merkittiin seitsemän torjuntaa, mutta Peltonen keskittyi melkeinpä enemmän arvostelemaan Wisehockeyn älykiekkojärjestelmää kuin puhumaan itse pelistä. Äly ei näköjään riitä laskemaan oikeita torjuntamääriä.

”Taposella oli enemmän torjuntoja. Ne pitäisi saada paikkansa pitäviksi. Älkää uskoko niitä”, Peltonen puhisi. ”Se on iso epäkohta.”

”Seitsemän torjuntaa meidän maalivahdille. Hänellä oli enemmän.”

HIFK pelasi kauden parhaan eränsä, kun se poistui ensimmäiselle tauolle 1–0-johdossa Koivistoisen maalilla.

Vahva ote säilyi myös toisessa, vaikka maalimäärä ei lisääntynyt. Kolmaskaan ei erä ei lipsunut, vaan kotijoukkue oli kaikessa parempi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki valitteli, ettei ole nähnyt omaa joukkuettaan näin huonona.

”Ei tapahtunut mitään. IFK oli kaikessa parempi”, Marjamäki tiivisti.

Kärppien maalivahti Joel Blomqvist sai iskun kroppaansa ja päähän avauserän lopussa. Iiro Pakarinen törmäsi Teemu Turusen auttamana päin Blomqvistiin. Tilalle tuli Leevi Meriläinen toisesta erästä alkaen.

Marjamäki sanoi ottelun jälkeen, että Blomqvist sai aivotärähdyksen. Tälli saattoi lopulta tulla Turusen ahterin heilahduksesta.

Ylivoima auttoi IFK:n johtoon, kun Mikko Niemelällä keitti hieman yli. Niemelä sai kaksiminuuttisen estämisestä. Rangaistus olisi voinut tulla myös kostamisesta.

Ykkössentteri Koivistoinen laukoi yläkulmaan ylivoimalla ja sinetöi koko erän jatkuneen painostuksen.

”Meillä on hyvä nippu. Ollaan pelattu alkukausi alakanttiin ja koko ajan kaivetaan itseämme ylemmäs ja ylemmäs. Kolmessa viime pelissä olemme saaneet sitä näkymään”, Koivistoinen sanoi.

”Me olemme todella oikealla tiellä. Tänään oli varmasti parasta IFK:ta.”

Roni Hirvonen laukoi etukulmasta HIFK:n toisen maalin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Sinetti oli siinä.

IFK näytti kotiyleisölleen juuri sitä, mistä he maksavat. Joukkue iski kiinni ylhäällä, voitti kaksinkamppailut ja jakoi taklauksia tilanteen tullen.