Finland

Jääkiekko | Kapanen teki Pittsburghille voittomaalin – Rantanen ja Lehkonen urakoivat

Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen tekivät kumpikin maalin Buffaloa vastaan. Peliaikaa heille kertyi yli 25 minuuttia.

Kasperi Kapanen juhli osumaansa joukkuekavereidensa kanssa. Kuva:  Philip G. Pavely / USA Today Sports

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen laukoi ratkaisevan maalin ja toi kotivoiton joukkueelleen Pittsburgh Penguinsille. Vegas Golden Knightsia vastaan pelattu ottelu päättyi Kapasen maalin myötä luvuin 4–3.

Kapasen voittomaalista syöttöpisteet keräsivät puolustaja Brian Dumoulin sekä hyökkääjä Brock McGinn.

Vegasin kultaiset ritarit aloittivat pelin vahvasti ja laukoivat kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Pingviinit kuitenkin ottivat kiinni eroa toisessa erässä, jonka jälkeen peli oli tasan 2–2.

Ratkaisevan maalinsa lisäksi Kapanen laukoi kohti Vegasin maalia hieman yli 11 minuuttisen peliaikansa aikana kaksi kertaa. Hän myös kirjautti syöttöpisteen McGinnin toisen erän onnistumisesta.

Nashville Predatorsin riveissä hyökkäävä Mikael Granlund laukoi New Jersey Devilsiä vastaan pelatussa ottelussa tasoittavan maalin, joka vei ottelun jatkoajalle. Granlundin joukkuetoveri Ryan Johansen ratkaisikin pelin jatkoajalla Nashvillen hyväksi ja ottelu päättyi luvuin 4–3.

Tasoittava maali tuli juuri ajallaan, sillä kolmatta erää oli pelattu jo melkein täydet 20 minuuttia.

Nashvillen maalia vahtinut suomalainen Juuse Saros torjui 25 laukausta.

Colorado Avalanchen suomalaispelaajat tekivät maalit, kun joukkue otti 6–4-voiton Buffalo Sabresista. Hyökkääjä Artturi Lehkonen teki ylivoimamaalin ottelun toisessa erässä ja hyökkääjä Mikko Rantanen upotti kiekon Buffalon tyhjään maaliin ottelun viimeisillä minuuteilla. Lisäksi Rantanen nappasi syöttöpisteen kanadalaishyökkääjä Nathan MacKinnonin tekemästä ylivoimamaalista.

Rantanen ja Lehkonen saivat yli 25-minuuttisten peliaikojensa aikana myös rangaistukset. Rantanen passitettiin kahdeksi minuutiksi jäähylle koukkaamisesta ja Lehkosta rangaistiin parin minuutin verran väkivaltaisuudesta.

Buffalon Henri Jokiharju sai Rantasen tavoin rangaistuksen koukkaamisesta.

Suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui Buffalon maalilla 28 kertaa.